"Rakastatko oikeasti?" - 7 asiaa, jotka kannattaa muistaa kerjääviä kysymyksiä esittäessä

15.07.2014 19:15 - Senni Loikala

Suorat kysymykset toisen tunteista ja suhteen tilasta ovat joskus välttämättömiä, mutta ennen niiden esittämistä kannattaa tietää eräät asiat.

Oletko kyllästynyt minuun? Rakastatko vielä minua? Aiotko jättää minut joskus? Rakastatko oikeasti?, ovat kysymyksiä, joita voi joskus kuulla omilta tai kumppanin huulilta. Ne ovat ymmärrettäviä ja luonnollisia kysymyksiä, mutta eivät aina saa aikaan haluttua lopputulosta.

Psychology Today -sivusto listasi seitsemän asiaa, jotka on hyvä tiedostaa ennen kuin penää kumppaniltaan vastauksia suoriin kysymyksiin.

Vastaus voi satuttaa. Jos kysyt kumppaniltasi kursailemattoman suoria kysymyksiä, et välttämättä kuule sitä, mitä tahtoisit. Kannattaa pohtia, onko syy tällöin kumppanissa vai omassa tavassa selvittää asioita.

Harkitse ajoitus. Vaikka sinusta tuntuisi, että tarvitset vastaukset nyt heti, ei kumppanisi välttämättä ole niitä valmis antamaan. Voi olla hyvä ajoittaa keskustelu hetkiin, jotka ovat otollisempia kuin esimerkiksi juuri ennen töihin menoa. 

Vastausten penääminen voi pahentaa tilannetta. Joskus kärsimättömästi esitetyt kysymykset voivat vähentää kumppanin halukkuutta ratkaista ongelmia. Joissain tapauksissa ne voivat saada suhteen toisen osapuolen päätymään eroon helpommin kuin muunlaisella lähestystavalla selvittää asioita.

Tarvitset varasuunnitelman. Vaikka suhde vaatii toimiakseen omistautuneisuutta ja huolenpitoa, voi se joskus muuttua loukuksi. Ennen kuin vaadit kumppaniltasi vastauksia heti, pohdi, miten tulisit toimeen ilman häntä. Kun luotat kykyysi selviytyä itsenäisesti, vähenee tarve saada mieluisia vastauksia kuin apteekin hyllyltä. Suhde voi olla pelastettavissa.

Vain aika näyttää. Jos tivaat rakkaaltasi vastausta vaikeaan kysymykseen, tahdot todennäköisesti heti tuntea hinnalla millä hyvänsä olevasi turvassa. Voi kuitenkin olla, että vaikka kumppanisi antaisi tahtomasi vastauksen, näet totuuden vain ajan kanssa. Maltti voi siis olla valttia.

Odota suhteelta vähemmän. Joskus on hyvä madaltaa odotuksiaan suhteelta, sillä siihen kuuluu myös huonompia aikoja. Älä pidä yllä liian kultaista kuvaa rakkaudesta, jolloin ongelmien korjaaminen voi olla helpompaa.

Hyväksy toisen tunteet. Jos kumppanisi on jättämässä sinua, paljon tuskin on tehtävissä. Mikäli hän on päättänyt elää ilman sinua, keskity omaan selviytymiseesi ja päästä hänet menemään.

Uutisoimme aiemmin neuvoista, joiden avulla voi saada liekin roihuamaan suhteessa. Pääset juttuun tästä.

Lähde: Psychology Today

Kilpailut

Uusimmat