Korvat hörölle: Yllättävä ele paljastaa, onko mies sinusta todella kiinnostunut

18.07.2014 14:10 - Minna Talstila

Tuoreen tutkimuksen mukaan naisen kannattaa tarkkailla miehen ääntä, mikäli hän haluaa selvittää, onko mies kiinnostunut.

Internet on pullollaan artikkeleita, joissa listataan miehen kiinnostuksen ja ihastumisen merkkejä. Tällaisia ovat esimerkiksi tietynlainen kehonkieli sekä katsekontakti. Uudella tutkimuksella on kuitenkin listoihin yksi lisäys. Tutkimuksen mukaan mies nimittäin muuttaa ääntään puhuessaan kiinnostavalle ihmiselle.

Tutkimuksessa tarkkailtiin 110 heteroseksuaalia, joiden joukossa oli sekä miehiä että naisia. Tarkoituksena oli havainnoida heidän äänenkäyttöään vastakkaiseen sukupuoleen liittyvissä tilanteissa. 

Tutkimustulosten mukaan miehet muuttavat yleistä äänensävyään matalammaksi kohdatessaan kiinnostavan naisen. He tekevät näin lisätäkseen maskuliinisuuttaan. Miehet kuitenkin myös vaihtelevat äänensä korkeutta, jotta eivät vaikuttaisi liian machoilta. Miehet siis haluavat lähettää samaan aikaan kahdenlaista viestiä: "Olen maskuliininen mies, mutta myös hyvä kumppani ja isä." 

Kaksilahkeisten kikka näyttää toimivan, sillä naiset pitivät ääninäytteiden perusteella enemmän maskuliiniseksi tarkoitetuista äänistä. Kokeessa naiset puhuivat eri kieltä kuin miehet, eivätkä siksi ymmärtäneet heidän puhettaan. Näin ollen huomio keskittyi ainoastaan äänensävyyn.

Listasimme aiemmin tilanteita, joissa miehet vilkuilevat naisia salaa. Pääset juttuun täältä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat