Haluatko onnellisen avioliiton? Kolme yksinkertaista vinkkiä sen saavuttamiseen

26.08.2014 23:15 - Susanna Karttunen

Avioliitossa kulta saatetaan helposti ottaa itsestäänselvyytenä. Kolme yksinkertaista vinkkiä auttavat sinua luomaan onnistuneen suhteen.

Onnettomassa avioliitossa elävät usein vertailevat omaa suhdettaan tuttujensa onnellisilta vaikuttaviin liittoihin. Toisten onni saattaa vaikuttaa tulevan helposti, vaikka useimmat joutuvat opettelemaan avioliiton onnen salat pidemmän kaavan kautta. Familyshare-sivusto listasi kolme yksinkertaista ohjetta, jotka auttavat luomaan onnellisemman avioliiton.

1. Keskity positiivisiin asioihin

Onnellisilla pareilla on tapana keskittyä toistensa positiivisiin puoliin. Jos kumppanisi tekee jotain, mikä ärsyttää sinua, koeta tästä asiasta raivoamisen sijaan miettiä asioita, joista kullassasi pidät. Voit vaikka kirjoittaa näistä hyvistä ominaisuuksista listan, jota voit vaikean tilanteen tullen käyttää muistuttamaan sinua.

2. Älä tarkkaile liikaa kumppanisi ärsyttäviä tapoja

Opettele antamaan anteeksi. Ei kannata padota vihaa sisälleen ja pitää mielessään kirjaa kumppanin tekemistä ärsyttävistä asioista. Opettele katsomaan pieniä ikäviä asioita läpi sormien ja keskittyä positiivisiin puoliin.

3. Älä kohtele puolisoasi huonommin kuin kohtelisit tuntematonta

Tarkkaile lauseita, joita sanot kullallesi. Mieti, pystyisitkö tekemään tai sanomaan nämä asiat tuntemattomalle tai tutullesi, ilman että se kuulostaisi mielestäsi tylyltä. Jos et, ei niitä kannata sanoa myöskään kumppanillesi. Etenkin naimisissa ollessa toinen saatetaan ottaa usein itsestäänselvyytenä ja häntä kohdellaan huonosti. Muista kiittää partneriasi ja kertoa, kun olet ylpeä hänestä.

Uutisoimme aiemmin ajatuksista, jotka vaikuttavat kestävän parisuhteen taustalla. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Family Share

Kilpailut

Uusimmat