Ihmiselle, joka olet vuoden päästä

20.09.2014 12:15 - Rea Tallgren

Rea Haverinen on Voicen uutistoimittaja ja kolumnisti, joka kirjoittaa ihmissuhteista ja -suhteettomuudesta sekä niiden lieveilmiöistä.

365 päivää on lyhyt aika. Mutta silti siinä voi tapahtua niin paljon.

Voit sairastua, masentua, menettää perheenjäsenen. Voit lihoa tai laihtua tunnistamattomaksi. Saatat menettää uskosi ja toivosi, kenties myös rakkautesi. Vuodesta saattaa tulla elämäsi raskain.

Toisaalta voit myös rakastua. Saatat löytää itsesi, vaihtaa alaa, parantua vakavasta sairaudesta, tutustua uusiin ihmisiin, muuttaa eri paikkakunnalle tai uuteen maahan. Saatat olla onnellisempi kuin koskaan.

Monesti ihminen toivoo jälkikäteen, että olisi muistanut tiettyjä asioita muutoksen tuulissa tai vaikeilla hetkillä. "Voi kun joku olisi kertonut minulle silloin seuraavaa..." Mitä jos sen tekisikin, mutta tekisi sen jo etukäteen?

Vaikkapa näin: 

Muista, kuka olet. Muista se, kun sinuun sattuu ja kun tunnet olosi pieneksi. Sinä olet arvokas ja monelle rakas. Sinä olet korvaamaton monelle. Ei ole toista sinua. Ei ole ketään, joka nauraa samalla tavalla, ei ole ketään, jonka halaus on jollekin niin tärkeä kuin juuri sinun.

Muista, että vaikka rakastut, olet sinä. Älä luovu omista haaveistasi. Älä kadota itseäsi. Olet hyvä tyyppi, pysy sellaisena. Jos rakkautesi on sen arvoinen, pysyy se hengissä juuri siksi, että olet sinä - et kukaan muu.

Jos sinulla menee kovempaa kuin koskaan, muista ne ihmiset, jotka olivat rinnallasi silloinkin, kun sinulla ei mennyt hyvin. Älä ylpisty, äläkä hylkää heitä. Tosiystävät ovat rinnallasi silloinkin, kun piiloudut varjoihin - eivät vain silloin, kun säihkyt kilpaa auringon kanssa.

Ja jos sinulla menee huonommin kuin koskaan, muista tämä:

Aurinko nousee jälleen huomenna. Ja ylihuomenna. Ja sitä seuraavana päivänä. Se nousee niin monta kertaa, että sinäkin jälleen näet sen ja tunnet sen lämmön.

Niin on ollut aina, ja niin tulee aina olemaan.

 

Lue aikaisemmat Suhteettomuusteoria-kolumnit tästä.

Kilpailut

Uusimmat