Tuleeko tuore avioliittonne päättymään eroon? 8 selvää merkkiä

09.01.2015 22:15 - Reetta Haverinen

Tietyt asiat kielivät jo suhteen alussa, onko avioliitto kestävää laatua vai ei.

Hääpäivänään tuore aviopari vannoo toisilleen ikuista rakkautta. Vaikka onni tuntuisi kukoistavan ja lempi leiskuvan, ei se välttämättä takaa liiton kestävyyttä. Seuraavat merkit kertovat, että vihkisormusten vaihto on todennäköisesti vain väliaikaista:

1. Rahaongelmat suhteen alkuvaiheessa

Monet avioliitot päätyvät eroon raha-asioiden vuoksi. Jos riitelette euroista jo häämatkallanne, on todennäköistä, että tilanne pahenee entisestään vuosi toisensa jälkeen.

2. Nopea päätös avioliittoon astumisesta

Emoryn yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan avioerolla ja suhteen pituudella ennen papin aamenta on selvä yhteys. Tutkimuksesta selvisi, että parit, jotka olivat tapailleet toisiaan kolmen vuoden ajan, erosivat 39 prosenttia pienemmällä todennäköisyydellä kuin parit, jotka olivat seurustelleet alle vuoden.

3. Pariskunnan alkoholinkäyttötavoissa on suuria eroja

Buffalon yliopiston mukaan pariskunta, jonka toinen osapuoli on kova juomari, päätyy todennäköisesti tulevaisuudessa kirjoittamaan eropapereita. Mielenkiintoista kyllä, avioeron todennäköisyys ei kasva siinä tapauksessa, jos liiton molemmat osapuolet tapaavat nauttia alkoholia yhtä runsaasti.

4. Jompikumpi liiton osapuolista vaatii avioehtoa

Tuntuu erikoiselta, jos avioehdon miettiminen tuntuu liiton jommastakummasta osapuolesta äärimmäisen tärkeältä. Onko puoliso niin varma suhteen toimimattomuudesta, että omaisuuden jaon oikeudenmukaisuuden turvaaminen menee kaiken muun edelle? Yhteinen talous povaa liitolle kuitenkin pitkää ikää. Tutkimuksista on paljastunut, että parit, jotka eivät omista yhteistä pankkitiliä, päätyvät 145 prosenttia muita todennäköisemmin purkamaan liittonsa.

5. Kalliit ja näyttävät häät

Tutkimukset todistavat, että hulppeat häät pitäneet pariskunnat eroavat muita todennäköisemmin. Amerikkalaistutkimuksesta paljastui, että vähintään 15 000 euroa häihinsä tuhlanneet pariskunnat päätyivät hakemaan eroa lähes neljä kertaa todennäköisemmin kuin parit, jotka olivat käyttäneet häihinsä alle 10 000 euroa.

6. Parin ystäväpiiristä ja perheestä löytyy eronneita pariskuntia

On varsin erikoista, että jos pariskunnan lähipiirissä ei ole erotapauksia, on liiton pitkäikäisyys huomattavasti todennäköisempää. Pariskunnan avioero vaikuttaa väistämättä heidän lähipiiriinsä, valitettavaa kyllä, yleensä negatiivisella tavalla.

7. Pariskunnan ikäero on suuri

Eropäätöksen tekeminen on todennäköisempää niiden parien kohdalla, joilla on reilusti ikäeroa. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan parit, joiden iät eroavat toisitaan noin 10 vuoden verran, eroavat 39 prosenttia todennäköisemmin kuin parit, jotka ovat samanikäisiä.

8. Avioliitto on solmittu nuorella iällä

Parikymppisten kyyhkyläisten on parasta odotella papin aamenta vielä muutama vuosi, jos he mielivät elää yhdessä eläkeikään asti. Tutkimuksen mukaan avioliitot, jotka on solmittu myöhemmällä iällä, kestävät nuoruusiän liittoja pidempään.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat