Ihmisten 5 yleisintä pelon aihetta, jotka ovat loppujen lopuksi täysin turhia

23.01.2015 14:45 - Reetta Haverinen

Lapset pelkäävät usein hyvin konkreettisia asioita: mörköjä, pimeää tai naapurin suurta koiraa. Myös aikuiset tuntevat pelkoa, mutta kauhua herättävät asiat ovat usein astetta abstraktimpia.

Vaikka pelon tunteet ovat täysin normaaleja ja sallittuja, on joistakin asioista murehtiminen täysin turhaa. Alla olevat ajatukset ovat tuttuja varsin monelle ihmiselle, mutta niiden harmittelu ei syö ainoastaan hermoja, vaan myös itsetuntoa.

Säästä siis itseäsi aiheettomalta stressiltä ja heitä ainakin seuraavat mietteet mielestäsi saman tien:

''En ole tarpeeksi hyvä.''

Täydellisyyden tavoittelu ajaa sinut vain hulluuden partaalle. Kun hyväksyt itsesi sellaisena kuin olet, elämäsi helpottuu huomattavasti. Älä siis yritä olla paras - mutta tee parhaasi.

''Jään paitsi jostain tärkeästä.''

Sosiaalisen median valtakaudella uudeksi stressin aiheeksi on muodostunut huoli ulkopuolelle jäämisestä. Twitterin, Instagramin ja Facebookin jatkuva selailu johtaa siihen, että ihmiset unohtavat elää hetkessä. Sosiaalisen median virta on loputon, joten on varsin stressaavaa yrittää pitää itsensä kärryillä kaikesta, mitä ympärillä tapahtuu.

Hengitä syvään ja katso miten käy, jos et jatkuvasti selaa ystäviesi päivityksiä. Voi olla, että huomaat, ettei maailma ympärilläsi romahdakaan, vaikka jättäisit Facebookin oman onnensa nojaan vuorokauden ajaksi.

''Pelkään epäonnistuvani.''

Viisas sanonta kuuluu: ''Mikä ei tapa, se vahvistaa.'' Älä siis pelkää tarttua uusiin tilaisuuksiin tai ottaa haasteita vastaan. Epäonnistumiset kuuluvat elämään, eikä kukaan selviä elämästä ilman pettymyksiä. Muista, virheistä oppii. Kun seuraavan kerran epäröit, mieti, mitä pahimmillaan voi tapahtua. Romahtaako maailmasi? Menetätkö omaisuutesi? Jos et - anna palaa!

''Pelkään yksin oloa.''

Ihmisen on tärkeää osata viettää aikaa välillä myös yksin. Joillekin asia ei aiheuta ongelmia, mutta jotkut tulevat ahdistuneiksi viettäessään aikaa omien ajatustensa kanssa. Älä kuitenkaan pelkää omaa seuraasi, vaan kokeile opetella kestämään hiljaisuutta ja rauhaa ympärilläsi. Saatat yllättyä uusista ajatuksista ja ideoista, joita päästäsi versoaa pienen itsetutkiskelun jälkeen.

''Minua ei hyväksytä.''

On täysin totta, että kaikkien ihmisten kanssa toimeen tuleminen on täysin mahdotonta. Maailmassa on kuitenkin 7 miljardia muuta ihmistä, joten jokaiselle löytyy planeetaltamme taatusti sielunkumppaneita. Hakeudu kaltaistesi seuraan ja luo sosiaalisia suhteita töissä, harrastuksissa, pihatalkoissa tai kirjapiirissä. Muista, että ennen kuin kukaan voi olla ystäväsi, tulee sinun olla sinut itsesi kanssa. Rakasta siis itseäsi ja tiedosta, että olet muiden hyväksynnän ja arvostuksen väärti.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat