Kuinka paljon rakastavaisilla saa olla ikäeroa? Deittivalmentaja neuvoo laskutavan

12.06.2015 22:45 - Senni Loikala

Maajussille morsian -ja Sinkkuäidille sulhanen -televisiosarjoista tutuksi tullut Mia Halonen pitää suurta ikäeroa riskinä. Hän kertoo, että liian suuren ikäeron voi selvittää helpolla laskutoimituksella.

Love Coach Mia Halosesta ikä ei ole vain numero. Liian suuren ikäeron määrittäminen parisuhteessa ei kuitenkaan ole mustavalkoista. Sen selvittämiseksi on kuitenkin olemassa suuntaa antava laskukaava.

- Hyvä nyrkkisääntö näyttäisi olevan sellainen, että jaetaan miehen ikä kahdella ja lisätään siihen seitsemän vuotta. Toisin sanoen, jos on neljäkymppinen mies, niin hän voisi olla nuorimmillaan 27-vuotiaan naisen kanssa, Halonen kertoo.

Hänen mukaansa ikäero saa kasvaa, mitä vanhemmaksi tulee. Kaavan mukaan esimerkiksi 70-vuotiaan miehen ja 42-vuotiaan naisen parisuhde voisi toimia.

- Mutta jos olet kolmissakymmenissä, niin kannattaa valita suurin piirtein oman ikäinen kumppani. Pidän heitä naiiveina, jotka sanovat että ikä olisi vain numero, Halonen sanoo.

Deittivalmentaja ei liputa suurten ikäerojen puolesta. Eri vuosikymmenillä syntyneet ihmiset ovat eri elämänvaiheissa. Asioiden tärkeysjärjestys on luonnostaan erilainen 20- ja 40-vuotiaana. Sen sijaan samaa ikäluokkaa olevat kumppanit tahtovat todennäköisimmin samanlaisia asioita elämältä.

Halonen ei anna hyviä ennusteita esimerkiksi parikymppisten naisten ja hyvännäköisten viisikymppisten miesten avioliitoille.

- Ei se nainen halua käydä miehensä varhaiseläkeläiskavereiden kanssa golfmatkoilla. Nainen haluaisi tehdä vielä omia juttuja, opiskella, luoda uraa ja bilettää, Halonen sanoo.

Puumailu johtaa usein sydänsuruihin

Deittivalmentajasta naisten ei myöskään kannata etsiä rinnalleen itseään huomattavasti nuorempaa kumppania. Hän näkee niin kutsutussa "puumailussa" riskinsä, ainakin, jos haaveilee kestävästä parisuhteesta.

- Sanotaan, että nainen on vaikka 50-vuotias ja hänellä on 35-vuotias mies. Heidän suhteensa voi kestää jonkin aikaa, mutta kymmenen vuoden päästä mies saattaa oivaltaa, että hän tahtookin vielä lapsia ja perheen ja hän voi vaihtaa johonkin kolmekymppiseen, Halonen kertoo.

Mikäli nainen tulee jätetyksi 60-vuotiaana, niin Halosesta hänen on mahdotonta kilpailla kolmekymppisten naisten kanssa.

- Jos tahtoo välttyä sydänsuruilta, niin ei kyllä kannata hirveän paljon nuorempia miehiä katsella. Ainakaan, jos haluaa ihmissuhteen; se on eri asia kuin pieni seksiseikkailu. Toisaalta tämä on aika teoreettista pohdintaa, sillä todellisuudessa aika harvan nuoren miehen katse pysähtyy vanhempiin naisiin, Halonen sanoo.

Deittivalmentaja kertoo tavanneensa kerran juhlissa pariskunnan, jossa aviomies oli huomattavasti naista nuorempi. Halonen luuli kyseessä olevan äiti ja poika.

- Harva nainen haluaisi sitä, että kumppanista lähdetään arvailemaan "ai onko tuo sinun poikasi". Juhlissa tapaamani mieskin lähti myöhemmin vaimoaan 18 vuotta nuoremman matkaan, Halonen sanoo.

- Helpommalla siis pääsee, kun ei ala ehdoin tahdoin etsiä nuorempaa kundia, deittivalmentaja tiivistää.


Lue myös: Pysyttekö pariskuntana koko elämänne? Tosirakkauden merkit selvitettiin

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat