Ihannekumppani löytyy matemaattisella kaavalla? Vaatii eksien miettimistä prosentteina

15.07.2015 17:45 - Senni Loikala

Matemaatikko Hannah Fry on luonut tekniikan, jonka avulla väitetään olevan mahdollista selvittää, kuka onkaan elämäsi mies tai nainen.

Matemaatikko Hannah Fry pohtii The Mathematicsof Love -kirjassaan, mitä asioita ynnäämällä saisi tietää, tuleeko parisuhde kestämään elämän kovaa kättä. Nainen on hyödyntänyt kaavoissaan psykologi John Gottmanin oppeja.

Laskutoimituksiin tuskin kannattaa suhtautua ryppyotsaisesti, sillä niihin ei voi täysin luottaa ja lisäksi elämällä on taipumus yllättää. Alla kuitenkin kaksi tekniikkaa, joilla voi saada osviittaa siitä, tuleeko oma parisuhde kestämään.

Ensimmäiset suhteet harvoin toimivat

On olemassa tekniikka, jonka väitetään näyttävän, kenessä oikeasti on potentiaalia tulevaksi puolisoksi. Se toimii niin, että sinun tulee miettiä kaikkia tapaamisia henkilöitä, joissa on todella ollut ainesta tulevaksi aviomieheksi tai vaimoksi.

Kuvittele kyseiset ihmiset jonoon siinä järjestyksessä, kun olet heidät tavannut. Mieti, että puolisoehdokkaat edustaisivat prosentteja niin, että jonon alku on nolla prosenttia ja loppu sata prosenttia.

Vaikka et voi tietää, kuinka monta potentiaalista puolisoehdokasta tulet vielä tapaamaan, niin tee karkea arvio asiasta. Jos heitä on nyt esimerkiksi kolme, niin lopullinen luku voisi olla seitsemän.

Pysäytä rakkauskiikarisi 37 prosentin kohdalle jonossa, joka edustaa tapaamiasi miehiä. Hänestä seuraava kumppaniehdokas, joka tuntuu olevan parempi kuin kukaan muu aiemmin tapaamasi ihminen, on matemaattisen todennäköisyyskaavan mukaan elämäsi mies tai nainen. Pääset katsomaan havainnekuvan laskutoimituksesta täältä.

Fryn mukaan tekniikka on "paras mahdollinen tapa maksimoida mahdollisuutensa löytää täydellinen partneri."

Punnitse hyvät ja huonot puolet

Toinen keino, joka ennakoi suhteen kestävyyttä, on arvioida suhteessa olevien positiivisten ja negatiivisten asioiden määrää. Fry muistuttaa, että pisimpään yleensä pysyvät yhdessä sellaiset rakastavaiset, joiden suhteessa on vain vähän ikäviä asioita.

Mikäli suhteen hyvät puolet painavat enemmän vaakakupissa, tulee pariskunta todennäköisesti selvittämään muita todennäköisesti ongelmia puhumalla. Heillä on myös suurempi mahdollisuus saada asioita korjatuksi, kun rakkauteen tulee ryppyjä. Yleensä onnellisessa parisuhteessa vaikeudet eivät myöskään pääse kärjistymään.

Aiemmin rakkausvalmentaja Mia Halonen neuvoi Voicelle, millä laskukaavalla voi selvittää, mikä on sopiva ikäero pariskunnalle. Pääset juttuun tästä.

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat