Miehet huomio: Tiedättekö, mistä aiheista naisille kannattaa puhua? Lue toimivat neuvot

12.08.2015 10:15 - Eeva Rajala

Osa miehistä elää siinä harhaluulossa, ettei naisille kannata puhua urheilusta tai hiustenlaitosta.

Elite Daily -sivustolla listataan asioita, joista miesten kannattaisi oppia puhumaan naisten kanssa ja vielä oikein. Näin elo naisen kanssa ja ylipäätään eläminen maapallolla helpottuu merkittävästi. Asiat saattavat joidenkin miesten korviin kuulostaa vähäpätöisiltä, mutta ei, ne eivät ole.

Kuukautiset ja kuukautiskivut

Miehet yleensä välttelevät kuukautisista puhumista, mutta naiset arvostavat pientä empatiaa tänä ärsyttävän kivuliaana aikana. Miehen ei kannata ilmaista ihmetystään lauseilla "Kokoa nyt itsesi", "Ei se nyt noin paljon voi sattua" tai "Onko sinulla nyt taas joitain PMS-oireita?"

Kuukautiset eivät ole ihan heti jäämässä pois naisen päiväjärjestyksestä, joten kannattaa tarjota jäätelöä, suklaata ja tietenkin hellyyttä. Ja erityisesti kannattaa kuunnella. Ei nainen välttämättä halua kertoa kuukautisten yksityiskohdista, mutta naiselle tekee hyvää huomata, että mies "elää kivussa mukana".

Ulkonäkö

Miehen ei kannata kritisoida joka käänteessä naisen vartaloa, mutta nainen tykkää puhua omasta ulkomuodostaan ja -näöstään. Eikä mieskään saa naisen vartalosta tarpeeksi, joten siitä on luonnollistakin puhua. Miehen kannattaa olla perillä erilaisista trendisuuntauksista, joita kauneudenhoitoon tai kuntoiluun milloinkin liitetään. Miehen on syytä myös muistaa, ettei keskity hehkuttamaan pelkästään yhtä osaa naisen kehosta, vaan kokonaisuus on tärkeintä.

Naisellekin voi puhua urheilusta

Naiset rakastavat urheilua. Kun nainen kertoo pitävänsä urheilun seuraamisesta - olkoon se sitten jalkapallo, jääkiekko tai yleisurheilu - se ei heti tarkoita sitä, ettei nainen oikeasti ymmärrä mitään koko lajista. Nainen pystyy puhumaan urheilusta, jos hänelle antaa mahdollisuuden, eikä hänelle vain naura heti päin naamaa.

Hiustyylin tai -värin vaihtaminen

Nainen arvostaa sitä, jos mies sanoo rehellisen mielipiteen tulevasta tai vallitsevasta hiustyylistä ja hiusväristä. Ei hiuksia nyt tarvitse suoranaisesti alkaa haukkua, mutta nainen arvostaa, jos mies kertoo, ettei esimerkiksi pidä uudesta tyylistä tai väristä niin paljon kuin edellisestä.

Nainen kuitenkin tekee hiuksilleen asioita osaltaan miehen vuoksi, joten miestäkin ilahduttaa se, että kertoo avoimesti oman mielipiteensä asiaan.

Rahankäyttö

Jos nainen säästää palkastaan osan esimerkiksi kauneushoitolakäyntiä varten, on se naisen oma asia. Rahankäytöstä voi toki puhua, mutta kommentit, kuten"Onko tuo nyt ihan välttämätöntä?" ei auta asiaa. Nainen on päättänyt käyttää omista rahoistaan osan pelkästään itseensä ja suotakoon sen hänelle. Miehen ei siis pidä nolata naista vaan tukea häntä, vaikka hoitolakäynti tuntuisi miehestä hölmöltä. Nainen voi ajatella samoin miehen rentouttavasta sauna- tai pokeri-illasta kavereiden kanssa, mutta nainen osaa usein pitää suunsa supussa.

Seksi

Seksin aikana voi ja joskus pitääkin puhua. Jotkut miehet eivät uskalla pyytää naiselta esimerkiksi parempaa asentoa, jotta saisi parempaa suuseksiä. Nainen kuitenkin arvostaa kaikkia neuvoja ja naisen kannattaa myös olla avoin omissa toivomuksissaan. Avoimuus petipuuhissa toimii aina.

Lue myös: Seurusteleva ei flirttaile, pettäjä pettää aina uudestaan - uskotko sinä seurustelumyytteihin?

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat