Kuva: Fotolia

5 syytä, miksi rakkautta ei löydä deittisovellusten avulla

02.12.2015 19:45 - Senja Rapila

Vaikka deittisovellusten käyttäminen voi tuntua nykypäivänä kaikista helpoimmalta tavalta tavata uusia ihmisiä, ei se välttämättä tuo luoksesi rakkautta.

Nettideittailun maailmassa käytämme kymmeniä tunteja selaillen mahdollisia vaihtoehtoja, ehkä vielä samalla, kun tapailemme jo potentiaalista kumppaniehdokasta. Siinä vaiheessa, kun haluaisit sitoutua, huomaatkin menettäneesi kiinnostuksen tähän aiemmin miellyttäneeseen ihmiseen.

Seuraava askel nettideittailun maailmassa on se, että siirrytään seuraavaan kiinnostavaan ihmiseen - jonka vuoksi todennäköisesti menetit kiinnostuksesi edelliseen deittikumppaniin. 

Sama kaava jatkaa kulkuaan, sillä odotamme aina löytävämme jotain parempaa: Sillä ei ole väliä kuinka söpö tai ihana edellinen deitti on ollut, jatkamme etsimistä siltä varalta, että seuraava on fiksumpi, hauskempi tai söpömpi. 

1. Nettideittailu on kuin loputon buffet

Haluamme maistaa jokaisesta pienen palasen, koska se on mahdollista. Kuka nyt menisi buffetiin syömään vain yhtä ruokalajia? Sama koskee nettideittailua: miksi sitoutua yhteen ihmiseen, jos uskoo valikoimasta löytyvän muitakin itselle mieleisiä makuja?

2. Suuri valikoima koukuttaa

Saatamme kuvitella, että suuri valikoima antaa vapauttavan tunteen. Todellisuudessa liian suuri valikoima orjuuttaa meidät, sillä ajattelemme jatkuvasti löytävämme jonkun uuden ja paremman. Tästä syystä jäämme jumiin samaan tilanteeseen ja jatkamme etsimistä. Koko tämä valikoima ei auta meitä asettumaan aloillemme, vaikka vastaan tulisikin joku mukavan oloinen kumppaniehdokas. 

3. Pelkäämme yksin jäämistä

Se ei ole henkilökohtaista, mutta mukavankin keskustelun synnyttyä usein jatkamme uusien ihmisten metsästämistä. Miksi? Koska pelkäämme toisen katoavan silmänräpäyksessä ja jättävän meidät puille paljaille. 

4. Etsimme täydellisyyttä

Kuva, jonka annamme itsestämme internetin ihmeellisessä maailmassa, on usein huomattavasti erilaisempi kuin mitä me oikeasti olemme. 

Kukaan ei kerro deittiprofiilissaan sitä, että on ollut monta kuukautta (tai vuotta) työttömänä tai pelkää sitoutumista kuollakseen. Tästä syystä emme odota erikoisempia nettideiteiltämme ja jos huomaammekin heissä jonkun virheen, on helppo vaihtaa seuraavaan.

5. Nettideittailu vie ensitapaamisen hehkun

Mahdollisten kumppaneiden kartoittaminen deittisovelluksessa (kuten Tinderissä) vie kaiken ilon ensitapaamisesta. Et tule koskaan kokemaan hetkeä, jolloin tunnet ensimmäisen kerran kylmiä väreitä kumppaniehdokkaan lähestyessä sinua baarissa tai kahvilassa. Deittisovelluksen avulla lähestyminen ei vaadi sen erikoisemmin rohkeutta, mutta kasvotusten lähestyminen vaatii paljon enemmän.

Lue myös: Oletko ihastumassa uuteen ihmiseen? Kysy itseltäsi ensin kolme asiaa

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat