Kuva: Mikko Räsänen

Minna Kauppi vaikeista ajoista: "En voisi ikinä masentua"

20.01.2016 12:45 - Reija Saarinen

Minna Kauppi nähdään helmikuussa starttaavassa Mertaranta ja legendat -ohjelmassa.

Minna Kauppi on yksi Suomen menestyneimmistä suunnistajista. Urallaan nainen on voittanut muun muassa lukuisia MM-kultamitaleja. Siksi ei liene yllättävää, että Kauppi nähdään myös ensi kuussa starttaavassa Mertaranta ja legendat -ohjelmassa, jossa tunnetut suomalaisurheilijat puhuvat avoimesti uransa nousuista ja laskuista.

Kauppi on näyttävä nainen, jota ei ole juurikaan julkisuudessa nähty. Mikä sitten sai naisen mukaan moiseen tosi-tv-ohjelmaan?

- Kyllä sitä osallistumista piti jonkun aikaa miettiä. Olen aika kategorisesti kieltäytynyt kaikista tosi-tv-ohjelmista tähän mennessä. Se, mikä vaikutti päätökseen suuresti, on tämä urheilunäkökulma. Se on asia, millä haluan itsekin mieluiten olla esillä julkisuudessa, Kauppi toteaa.

Urheilullisista seikoista Kauppi siis puhuu mielellään, myös julkisuudessa. Yksityiselämä sen sijaan on kaikkea muuta kuin julkista. Tai ainakaan sitä ei puida naistenlehtien sivuilla.

- Joskus niihin on ollut pakko suostua ihan työn vuoksi. Olen kuitenkin jo kauan sitten huomannut sen, että minä olen ihminen, joka haluaa pitää sen yksityisen elämän pelkästään itsellä. Se, että saan elää normaalia arkea, on minulle tärkeämpää kuin se, että mun kuva on lehdessä. Se on ollut ehkä sellainen matkan varrella opittu asia, että on pyrkinyt pitämään itsensä mieluummin vähän ulkona.

"En voisi masentua"

Kauppi on omien sanojensa mukaan todella tunteellinen ihminen. Siksi urheilijan elämässä koetut vastoinkäymisetkään eivät ole onnistuneet naista lannistamaan.

- Mulla on sellainen taistelijahenki, että mä en varmasti edes tajua antaa periksi kauhean helposti. Ehkä se onkin ollut mun pelastus. Saattaa olla, että joillakin toisilla on niiden heikkojen hetkien keskellä saattanut tulla niitä ongelmiakin.

- Mä olenkin joskus sanonut,  että mä en voisi ikinä masentua. Se on tietenkin tosi onnellinen asia.

Mertaranta ja legendat TV5:llä 10. helmikuuta klo 20.00 alkaen.

Lue myös: Suomalaisurheilijaa hehkutetaan jenkkimediassa: "Superkuuma!"

Kilpailut

Uusimmat