Kuva: Mikko Räsänen

Jenni, 40: "Olisin valmis tekemään mitä tahansa parhaiden ystävieni puolesta"

21.02.2016 21:15 - Emma Ylistalo

Rakkaudesta-sarjassa erilaiset ihmiset puhuvat avoimesti ja rohkeasti sellaisistakin asioista, joita ei ole välttämättä tapana sanoa ääneen.

"Minun mielestäni ystävyys ja ystävien välinen rakkaus on jotain todella liikuttavaa. Väheksymättä kenenkään parisuhdetta, omaanikaan, niin moni asia elämässä muuttuu ja monet asiat vaihtuvat, mutta ystävyys pysyy."

"Ystävien välinen rakkaus on vilpitöntä. Sen erottaa sukulaisten tai perheenvälisestä rakkaudesta se, että ystävät valitsevat toisensa. Me emme valitse perhettä, mihin synnymme. Kun ystävät valitsevat toisensa ja päättävät olla toistensa kanssa, siihen liittyy perusolettamus, että minä valitsen sinut tuollaisena kuin olet. Minä hyväksyn sinut tuollaisena. Oli kyse 7-vuotiaasta tai 77-vuotiaasta, minusta ystävyyden pohjalla ei voi olla ajatus siitä, että haluaisi muuttaa toista."

"En jaksa puristaa, jos ystävien kanssa oleminen tai yhteydenpito alkaa tuntua siltä, että tässä on jotain väärää. Että tämä on hankalaa tai haastavaa tai toinen meistä on se, joka aina ottaa yhteyttä ja toinen ei ota. Pitää myös hyväksyä se, että elämä kuljettaa eri suuntiin."

"Olisin valmis tekemään ihan mitä tahansa parhaiden ystävieni puolesta. Minun ystävieni elämässä on ollutkin sellaisia tilanteita, että aika rajuja juttuja on joutunut myös tekemään. Vaikka olemme joutuneet kokemaan raskaita tilanteita, on mahtavaa, että niistäkin on selvitty yhdessä. On hienoa, että on ihmisiä, joille voi soittaa ja sanoa, että nyt maailma murenee tai että on itse saanut olla se ihminen jolle joku soittaa. On käynyt niin, että olen jättänyt kaiken sille tielle, istunut autoon ja lähtenyt ajamaan. Silloin on tuntunut siltä, että maailma loppuu tähän, mutta se ei loppunut. En keksi asiaa, jota en olisi valmis ystävän puolesta tekemään."

"Ystävyys kiteytyy kahteen asiaan. Ystävät tuovat toisistaan parhaat puolet esiin ja hyväksyvät toisensa sellaisina kuin ovat."


Lue aikaisemmat Rakkaudesta-jutut tästä.

Uusimmat