Kuva: Fotolia

Hormoneista näkee jopa eroamisen riskin - pystytte yhdessä nostamaan tärkeintä tasoa

12.02.2016 21:15 - Senni Loikala

Tutkimuksen mukaan raskauden ja sen jälkeisen ajan hormonitasot paljastavat, kuinka hyvä mahdollisuus pariskunnalla on pysyä yhdessä 2,5 seuraavaa vuotta.

Live Science -sivusto uutisoi tuoreesta kanadalaisesta tutkimuksesta, jonka mukaan vanhempien eroamisriskin saisi tietää äidin hormoneista. Tutkimus oli melko pienimuotoinen, sillä siihen osallistui noin 340 raskaana olevaa naista. Näin ollen tuloksia ei kannata pitää itsestäänselvyyksinä.

Tutkijat kuitenkin huomasivat, että naisen oksitosiinin eli ”rakkaushormonin” määrä raskauden aikana ja pian synnytyksen jälkeen ennakoi vanhempien eroamisriskiä muutaman vuoden sisällä. Jos kyseisen hormonin tasot olivat matalalla, kasvoi pariskunnan riski eroamiseen ennen kuin lapsi oli 2,5-vuotias.

Miten tutkimus tehtiin?

Tutkimukseen osallistuneilta otettiin sylkinäytteet raskauden ensimmäisellä ja viimeisellä kolmanneksella sekä 7-9 viikkoa synnytyksen jälkeen. Naiset, joiden oksitosiinin määrä oli kyseisinä aikoina matalalla, olivat muita todennäköisemmin eronneet muutaman vuoden päästä.

Tulokset esiteltiin Society for Personality and Social Psychology -tapahtumassa San Diegossa tammikuun lopulla.

Toimikaa näin

Jokaisen parisuhteessa elävä voi pitää huolta, että oksitosiinin tasot ovat mahdollisimman korkealla. Quara-sivuston mukaan muun muassa koskettaminen, rakastavan seksin harrastaminen, itkeminen, meditaatio, riitelyn vähentäminen ja lahjojen antaminen nostavat rakkaushormonin tasoja.


Lue myös: Pariskunnat huomio! Rakkaudentunnustuksia helppo lisätä yksinkertaisella keinolla

Lue myös: Pariskunnat listasivat eriskummallisimpia asioita, joista he ovat riidelleet

Lue myös: Nainen, mikä olisi mieluisin ystävänpäivälahja kumppaniltasi? Äänestä

Lähde: Live Science ja Quara

Suosittelemme

Uusimmat