Haluatko kestävän suhteen? Luovu kuudesta tavasta

11.09.2015 19:45 - Emma Ylistalo

Kestävän parisuhteen saamiseksi kannattaa heti luopua muutamasta tavasta. Jo omien ajatusten muuttaminen voi auttaa kohti parempaa suhdetta.

Poistamalla muutaman yksinkertaisen ajatusmallin, teet parisuhteestasi hetkessä onnellisemman ja kestävämmän. Lue alta kuusi asiaa, joista kannattaa luopua saavuttaakseen onnellisemman yhteiselämän.

1. Älä ajattele, että suhde ei kestä

Jos ajattelet jo suhteeseen alkaessasi, että se ei kestä - se ei varmasti kestäkään. Jos ette itse usko suhteeseenne, toimitte myös todellisuudessa niin, että tämä pitää paikkansa. Alat ehkä testaamaan kumppaniasi ja sitä, kuinka kauan hän jaksaa huonoa käytöstäsi. Näin voit lopulta todistaa olleesi oikeassa. Jos tunnistat tästä itsesi, kannattaa muttaa ajatteluaan tai miettiä, onko oikeassa suhteessa.

2. Lopeta pelien pelaaminen

Olet vihainen tai surullinen, mutta kun kumppanisi kysyy, mikä on vialla, vastaat vain "ei mikään". Kuulostaako tutulta? Tämä johtaa luultavasti siihen, että jossain vaiheessa myös raivoat kumppanillesi turhasta oman pahan olosi takia. Tämän sijasta, puhukaa toisillenne. Kuunnelkaa ja yrittäkää löytää ratkaisu. Keskustelkaa kunnioittavasti ja jättäkää viha pois puhuessanne toisillenne.

3. Älä ajattele, että pelkkä rakkaus riittää

Pariskunnat, jotka pysyvät yhdessä pitkään, ymmärtävät, että suhteessa on muutakin kuin pelkkä rakkaus. He myös pitävät toisistaan ja se voi auttaa jokaisen parin pitkälle.
Rakkaudessa on kyse viehätysvoimasta ja sitoutumisesta. Pitämisessä on kysymys ilosta, kunnioituksesta ja hauskuudesta. Jos siis voit sanoa pitäväsi kumppanistasi ja olla ystävä hänen kanssaan, olet löytänyt ihmisen, josta kannattaa pitää kiinni.

4. Älä ole mustasukkainen

Jos et voi täysin luottaa kumppaniisi, miksi alunperin edes halusit alkaa tapailla häntä? Jos mustasukkaisuutesi taas johtuu siitä, mitä olet aikaisemmissa suhteissasi kokenut, sinun tulee käsitellä omat asiasi ennen kuin syytät puolisoasi niistä.
Jos taas löydät itsesi suhteesta, jossa toinen osapuoli on mustasukkainen, etkä ole tehnyt mitään luottamuksen menettämiseksi, on vain yksi ratkaisu. Lähde suhteesta, sillä mustasukkaisuus ei ole merkki rakkaudesta. Pitkät paisuhteet rakennetaan luottamukselle.

5. Älä tyydy vähempään kuin haluat

Parisuhteet perustuvat tasapainoon, jossa kumpikin tuo omat vahvuutensa suhteeseen. Kun tapaat ihmisen, joka ei vastaa sitä, mitä sinä haluat elämääsi, tyydyt liian vähään. Hyvät parisuhteet kestävät, koska niissä kumpikin arvostaa toisen arvoa ja sitä, mitä kumppani tuo suhteeseen.

6. Älä odota toisen ihmisen tekevän sinua onnelliseksi

Elä elämääsi juuri niin kuin itse haluat sitä elää. Kukaan ei halua onnetonta, epätoivoista tai yksinäistä kumppania. Mitä enemmän pidät huolta itsestäsi ja teet itsesi onnelliseksi, sitä enemmän muut ihmiset haluavat olla kanssasi. Kun olet oma iloinen itsesi, keräät myös ympärillesi samanlaisia ihmisiä.


Lue myös: Uusi suhde aluillaan? Asiat, joista kannattaa pyrkiä eroon

Lähde: Your Tango

Kilpailut

Uusimmat