Loppuiko parisuhde? Asiat, joita ei kannata tehdä eron jälkeen

26.01.2015 16:15 - Reija Saarinen

Eron jälkeen olo on turta ja outo. Tästäkin huolimatta kannattaa muistaa, että on olemassa asioita, joiden pauloihin ei kenenkään kannata jäädä.

Ero on aina ikävä asia. Se satuttaa ja hetken tuntuu siltä, kuin maailma loppuisi. Totuus on kuitenkin se, että elämä jatkuu aina, erosta huolimatta. Siksi tiettyihin tapoihin ei kannatakaan jäädä rypemään.

1. Panikointi

Eron jälkeen paniikki saattaa vallata mielen. Saatat ajatella, kuka nyt halaa ja silittää sinua? Moiset ajatukset ovat ihan normaaleja, mutta kannattaa pitää mielessä, että liiallinen panikointi tekee vain hallaa. Elämä kuitenkin voittaa aina, vaikka välillä hieman harmaampaa olisikin.

2. Tunteiden pidättely

Anna itsellesi lupa surra tai olla vihainen. Omia tunteitaan ei kannata turhaan tukahduttaa, sillä se vain pitkittää erosta selviytymistä. Liiallinen surussa rypeminen kannattaa kuitenkin lopettaa.

3. Syyllisten etsiminen

Eron jälkeen on ihan turha etsiä syyllisiä, kaikkeen kun tarvitaan aina kaksi. Ero ei ole koskaan helppo, mutta toisen syyttäminen ei tee suhteestanne ehjää. Entisen rakkaan syyttäminen myös tekee sinusta vain katkeran ja estää sinua jatkamasta elämääsi.

4. Yksinolo

Eron jälkeen on toki hyvä viettää aikaa yksin, jolloin saa aikaa miettiä omia tunteitaan. Liiallinen eristäytyminen ei kuitenkaan kannata. Elämä jatkuu parisuhteen päätyttyäkin, joten kotoa poistuminen kannattaa.

5. Eksässä roikkuminen

Eron jälkeen ei todellakaan kannata pitää kiinni entisestä siipasta kynsin hampain. Pyri pääsemään eroon hänen tavaroistaan mahdollisimman pian, näin olet itsekin nopeammin valmis uuteen elämään. Turha märehtiminen kun ei kannata.

6. Stalkkaaminen

Älä stalkkaa eksäsi tekemisiä sosiaalisessa mediassa tai muutenkaan. Se ei tee hyvää sinulle. Anna hänen elää omaa elämäänsä ja keskity omaasi.

Lähde: Lovepanky

Kilpailut

Uusimmat