Milloin kannattaa soittaa? Minne ensitreffeille? Listasimme deittailun säännöt

29.08.2014 13:14 - Heli Thoren

Etkö tiedä, miten kannattaisi toimia kiinnostavan tuttavuuden kanssa. Listasimme kultaiset säännöt treffailuun.

Olet juuri tavannut uuden ihanan tyypin ja olette vaihtaneet puhelinnumeroita. Liika innokkuus voi kuitenkin liiskata hyvän alun. Mutta liian pitkäänkään ei kannata odottaa ensimmäisen puhelun kanssa. Listasimme deittailun kultaiset säännöt, joiden avulla saat paitsi ihanat ensitreffit voit myös pedata hyvän alun mahdolliselle parisuhteelle:

Milloin soittaa?

Olet saanut toiselta puhelinnumeron ja mietit, milloin pitäisi soittaa takaisin. Jotta et vaikuta turhan innokkaalta, ei perään kannata soitella heti. Hyvä nyrkkisääntö on odottaa vähintään vuorokausi ennen soittoa tai viestiä. Näin toinen ehtii jo odottaa yhteydenottoasi. Älä kuitenkaan odota liian pitkään kolmen päivän jälkeen ensikohtaaminen alkaa jo haalistua.

Tekstiviesti vai puhelu?

Puhelu on tehokkaampi ja rohkeampi viestintämuoto. Näin myös tunnetilat välittyvät selkeämmin. Jos ujostuttaa, tekstiviesti on helpompi ja turvallisempi vaihtoehto. Sitä kirjoittaessa ehtii myös harkita sanomisiaan tarkemmin.

Minne treffeille?

Ensitreffit kannattaa sopia paikkaan, minkä kokee itse hyväksi ja mukavaksi paikaksi. Leffaan meno voi houkutella, mutta ensitreffien paikkana se on haastava. Ellei sitten halua vain istua hiljaa. Salin pimeydessä sitä voi helposti arpoa: pitäisikö ottaa kädestä kiinni? Pitäisikö kommentoida elokuvaa jotenkin?

Toisaalta pitkän illallisen syöminen on vaihtoehtoa, jossa kannattaa olla selvillä siitä, kenen kanssa ruokailee. Jos treffikumppani on uusi tuttavuus, kahvilla käyminen on hyvä vaihtoehto. Siitä voitte jatkaa treffejä eteenpäin, mutta jos kumppani paljastuu tylsäksi, ei kahvikupin ryystäminen kestä liian kauan.

Treffien jälkeen?

Jos treffit menivät hyvin, kerro vaikka viestillä fiiliksistäsi. Jos tapaaminen ei ollut onnistunut, kerro sekin rehellisesti. Odota toisen yhteydenottoa, ja jos hän ottaa yhteyttä, kerro rehellisesti tunteistasi. Jos sydämessäsi ei ensitreffeillä läikähtänyt, älä ota mieheen yhteyttä itse. Annat turhaan harhaanjohtavia signaaleja, eikä mies tiedä, oletko kiinnostunut vai ei.

Milloin seksiä?

Hyvä suhde voi alkaa yhden illan jutusta. Varmempaa on kuitenkin aloittaa rauhassa ja käydä ensin treffeillä. Monet miehet eivät vie potentiaalisia tyttöystäväehdokkaita sänkyynsä heti ensimmäisenä iltana. Toisaalta ne naiset, jotka sänkyyn viedään, eivät välttämättä ole potentiaalisia treffiehdokkaita lakanoissa pyörimisen jälkeen.

Kuka maksaa?

On vanhanaikaista ajatella, että miehen kuuluu maksaa. Voit itse miettiä, millaisen kuvan haluat antaa: haluatko olla itsenäinen ja tarjoutua maksamaan oma osuutesi vai koetko sen, että oletat miehen maksavan enemmän omaksi tyyliksesi.

Kohteliasta käytöstä mieheltä on se, että hän tarjoutuu maksamaan. Samalla tavoin kohteliasta käytöstä naiselta on tarjoutua maksamaan oma osuutensa tai esimerkiksi popkornit ja karkit, kun mies on maksanut elokuvaliput.


Miten ihastus hurmataan. Lue 10 keinoa vietellä täällä.

Kilpailut

Uusimmat