10 asiaa, joita ei kannata tehdä eron jälkeen

09.12.2013 21:15 - Reija Saarinen

Ero on aina ikävä asia ja siitä toipumiseen menee aikaa. On kuitenkin olemassa muutamia asioita, joita kenenkään ei kannata tehdä heti eron jälkeen.

1. Muutat Facebookin suhdestatuksen välittömästi

Kannattaa aina varmistaa, että suhde todellakin on ohi, enne kuin vaihdat parisuhdestatuksen Facebookiin tai muihin sosiaalisiin medioihin.

2. Lähdet heti matkalle

Ei kannata suunnata heti paratiisilomalle, sillä itselleen kannattaa antaa aikaa. Odota siis muutama kuukausi, että olosi paranee ja tunteesi rauhoittuvat. Näin nautit matkastasi enemmän etkä tule tehneeksi mitään mitä voisit myöhemmin katua.

3. Puhut pahaa entisestä kumppanistasi

Entisen kumppanin haukkuminen tai hänen kertomiensa salaisuuksia jakaminen muille on pahinta mitä suhteen jälkeen voi tehdä.

4. Vietät kaiken aikasi salilla

Liiallinen treenaaminen ei kannata, edes eron jälkeen. Koita käsitellä tunteitasi muuten kuin liiallisen treenaamisen keinoin, sillä tämä vaihtoehto ei tee pitkällä aikavälillä kenellekään hyvää.

5. Olet kateellinen ystävillesi

Vaikka oma suhteesi on ajautunut eroon, ei sinun kannata olla kateellinen muiden onnesta. Jokainen meistä haluaa rakkautta ja läheisyyttä, mutta kenenkään ei kannata kaataa omia murheitaan muiden niskaan.

6. Ryntäät heti uuteen suhteeseen

Eron jälkeen kannattaa viettää aikaa yksin, eikä rynnätä heti uuteen suhteeseen. Liian nopea siirtyminen suhteesta toiseen ei anna tilaa omien ajatusten selvittämiseen.

7. Syytät kaikkia muita

On aina helpompaa syyttää muita, kuin todeta olevansa itse väärässä. Tästä kannattaa kuitenkin pyrkiä eroon. Suhteessa on aina kaksi osapuolta, ja molempien panosta tarvitaan. Älä siis vieritä kaikkea entisen kumppanisi niskoille.

8. Et poistu kotoasi

Eron jälkeen kannattaa muistaa myös se, että elämä jatkuu. Vaikka ero sattuu ja tuntuu, että maailma pysähtyy, tulee jokaisen suunnata kohti tulevaa. Elämä ei pääty eroon, joten tee kaikkea hauskaa ystävien kanssa ja anna itsellesi lupa olla onnellinen.

9. Syöt ja juot liikaa

Tunteiden tukahduttaminen ruoan tai juoman avulla ei ole suotavaa. Käsittele tunteesi muilla keinoilla, sillä ahmiminen ja alkoholin nauttiminen ei todellakaan saa oloasi tuntumaan yhtään sen paremmalta.

10. Käännät lapset toista vastaan

Jos teillä on lapsia, muista ajatella myös heidän tunteitaan. Älä missään tapauksessa hauku lasten isää tai äiti, sillä lapselle ero on myös vaikea, eikä hänen tarvitse valita omien vanhempiensa kesken. Ole siis reilu ja annan lapsen surra ja muista myös tukea häntä.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat