Instagramiin uusi ominaisuus - kuviin mahdollista lisätä tarra!

08.03.2017 18:45 - Teknavi / Markus Lehtiniitty - mobiili.fi

Instagramin käyttäjiä hemmotellaan uudella ominaisuudella.

Facebookin omistama Instagram jatkaa Snapchatin tarinoiden apinoimista omaan Instagram Stories -toimintoonsa. Nyt Instagram on kopioinut Snapchatista idean sijainnin mukaan julkaisuihin lisättävistä elementeistä, joita se kutsuu geotarroiksi.

Snapchatin geofiltterien tavoin myös Instagram Stories -julkaisussa uudet geotarrat on mahdollista lisätä kuviin tietyissä sijainneissa. Toistaiseksi Instagram aloittaa varovasti, sillä erityisiä koristeltuja geotarroja on vasta tarjolla New Yorkissa sekä Indonesian pääkaupungissa Jakartassa.

Instagramin geotarra Jakartassa, Indonesiassa.

Instagram tarjoaa myös yksinkertaisempaa mahdollisuutta lisätä paikan nimi osaksi Stories-julkaisua tarrana. Julkaisujen paikkamaininnoista pääsee painamalla paikan sivulle Instagramissa.

Instagram Storiesista puuttuvat vielä Snapchatista löytyvät linssit, eli pääasiassa käyttäjän naaman päälle asettuvat erilaiset edistyneet, mahdollisesti liikkuvat lisäykset. Epäilemättä myös nämä ovat tulossa.

24 tuntia esillä pysyvien kuva- ja videojulkaisujen Instagram Stories on noussut erittäin suosituksi. Viimeisimmän tiedon mukaan sillä on 150 miljoonaa päivittäistä käyttäjää, kun koko Snapchat-sovelluksen päivittäisen käyttäjämäärän on ilmoitettu olleen 158 miljoonaa. Instagram-tarinoilla onkin jo enemmän käyttäjiä kuin esikuvallaan Snapchatin tarinoilla.

Instagramin lisäksi myös Facebook on kopioinut vastaavan toiminnon Facebook Messengeriin sekä juuri myös WhatsAppiin Tila-nimellä. Lisäksi se testaa tarinatoimintoa jo myös Facebook-pääsovelluksessaan.

Lue myös: Kuinka paljon paljastat itsestäsi Instagramissa? Avoimuus kannattaa tutkitusti

Lue myös: Somejulkkis joutui hakkereiden hyytävän tilikaappauksen uhriksi: "Tämä on vasta alkua"

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat