BMW päivitti suosikkifarmarinsa - tavaratila kasvoi suuremmaksi

09.03.2017 09:00 - Teknavi / Mia Pelttari

Uusi 5-sarjan farmari on myös aiempaa kevyempi, jolloin päästöt ja kulutus putoavat.

BMW 5-sarjan mallisto uusi farmariversio esiteltiin juuri lehdistölle Geneven autonäyttelyssä. Viidennen sukupolven Touring saapuu koeajettavaksi Suomeen toukokuussa.

Uusi malli on kehitetty ensisijaisesti farmariautojen luvatuille Euroopan markkinoille, jossa sillä on jo 25 vuoden historia takanaan. Lisäksi valmistaja lupailee odotusten ylityksiä niin sisätiloissa, käytännöllisyydessä, muotoilussa kuin tietenkin ajamisen ilossa.

Edeltäjämalliin nähden tulokas on uusien korirakenteiden ansiosta 100 kiloa kevyempi, jolloin päästöjen ja kulutuksen luvataan pienentyneen 11 prosentilla. Lisäksi uuden alustan ja taka-akselin vakiona olevan ilmajousituksen luvataan parantaneen aerodynamiikkaa.

Tilaparannuksia nautitaan suuremman tavaratilan (570 litraa) ja etu- ja takamatkustajien jalkatilojen muodossa. Takapenkkiä on lisäksi levennetty kolmelle lastenistuimelle sopivaksi.

BMW vastaa myös tämän hetken trendikkäimpään suuntaukseen, autonomiseen ajamiseen. Uudessa Touringissa on paljon markkinoilla tutuiksi tulleita ominaisuuksia kuten väistämisavustin, kaistanvaihtoavustin sekä kaistavahti sivutörmäyssuojauksella, joka korjaa ajolinjaa sopivilla ohjausliikkeillä sivutörmäyksen estämiseksi. Lisätoimintona saa mukautuvaan vakionopeussäätimeen yhdistetyn ohjaus- ja kaistavahdin, jotka lupaavat nopeussäädön lisäksi jarrutus- ja ohjausavustusta. Auto kykenee myös ilmoittamaan sopivasta parkkipaikasta ja pysäköimään automaattisesti. Ahtaimmissa paikoissa pysäköinnin voin suorittaa etänä avainohjauksella. Uuden sukupolven myötä myös BMW:n käyttöjärjestelmä, iDrive, uudistuu, ja tuulilasiin heijastuvalta Head-Up-näytön 70 prosenttia suuremmalta pinta-alalta voi seurata auton tarjoamaa informaatiota.

520d Touringin hinnat alkavat 52 931 eurosta ja se on tällä hetkellä ennakkomyynnissä.

Lue myös: Tältä näyttää Hyundain uusi farmari - viralliset kuvat julkaistiin

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat