Murskakritiikki ei vaikuttanut suosioon - Uusi Nokia 3310 revitään käsistä!

30.05.2017 08:00 - Teknavi / Markus Lehtiniitty - mobiili.fi

Nokian uutuuspuhelimen suosio on yllättänyt jälleenmyyjät.

Uusi Nokia 3310 tulee Suomessa myyntiin ensi viikolla, keskiviikkona 31. toukokuuta. Suomessa puhelimen hinta on 59 euroa. Maailmalla 3310 on ehtinyt jo valituissa ensimmäisissä maissa myyntiin ja puhelimesta on julkaistu myös lukuisia arvioita – useimmat niistä varsin negatiivisia. 

Nokia-puhelimista nykyisin vastaavan HMD Globalin Pohjoismaiden johtajan Ossi Korpelan mukaan puhelin on kuitenkin ymmärretty väärin.

- Eihän tämä pyrikään älypuhelimen korvaajaksi, toteaa Korpela haastattelussa.

- Koska peruspuhelimet eivät nykypäivänä tavallisesti ole kovin merkittäviä uutuuksia, ei niitä juuri myöskään ole arvioitu teknologiajulkaisuissa tai valtavirtamediassa huomion kiinnittyessä vain älypuhelimiin. Nyt peruspuhelimen yksinkertaisuus tuntuu yllättäneen täysin monet arvioijat.

Ennakkomyynti kirkkaasti yli odotusten

Jos reportterit ovat suhtautuneet uuteen 3310:een nuivasti, on kansan reaktio ollut täysin toisenlainen. Puhelin on otettu avosylin vastaan – ja ennakkomyynti on käynyt kiihkeästi.

- Myynti on ollut meille äärimmäisen positiivinen yllätys, kertoo Korpela.

- Määrät ovat olleet aika paljonkin kovempia mitä olimme ajatelleet.

Nokia 3310 on erikoinen tapaus myös ennakkomyynnissä, jollaisia ei peruspuhelimille ole pidetty vuosikausiin. Korpelan mukaan HMD:llä ei lähtökohtaisesti ollut suunnitelmia ennakkomyynnistä, mutta jälleenmyyjäkumppanit halusivat tuoda puhelimen tarjolle jo ennakkoon.

Lopulta ennakkomyynti on osoittautunut suureksi menestykseksi.

- Odotettiin kovaa mutta ei näin kovaa. Tämä on ennennäkemätöntä, summaa Korpela.

Nokia 3310:ää ei välttämättä riitäkään kaupan hyllyltä ostettavaksi vielä heti ensi viikolla myynnin alkaessa. Puhelimia pyritään saamaan tarjolle myös kaupoista, mutta samanaikaisesti ennakkotilauksiakin tulee vielä koko ajan lisää.

Korpela vihjaa HMD:n joutuneen korottamaan tilattujen puhelinten määrää vastatakseen kysyntään.

- Teemme kovasti töitä suuremman määrän eteen.

Kiinnostaa myös Suomen ulkopuolella

Korpela vastaa HMD Globalilla Pohjoismaista, joten täyttä kuvaa maailmanlaajuisesta tilanteesta hänellä ei ole, mutta ainakin muissa oman alueen maissa 3310 on herättänyt vastaavaa innostusta kuin Suomessa, kertoo Korpela.

- Kysyntä on ollut todella kovaa myös muissa Pohjoismaissa. Samantyylistä kuin Suomessakin. Olemme saaneet todella kovia tilausmääriä.

Kakkoslaitteeksi tai lankapuhelimen korvaajaksi yrityksiin

Mielenkiintoisesti kiinnostusta uutta Nokia 3310:tä kohtaan on herännyt myös yrityksissä.

- Olemme yllättyneet kyselyistä, joita olemme saaneet. Kyse on tavallisista yrityskäyttäjistä, jotka hakevat esimerkiksi vanhan lankapuhelimen korvaajaksi kivan kokoista ja muotoista puhelinta hyvällä akunkestolla, kertoo Korpela.

Nokia 3310:lle on omat markkinansa myös kehittyvillä markkinoilla ja jo entuudestaan edelleen vain peruspuhelinta käyttävien keskuudessa. Älypuhelinkäyttäjille se voi toimia kakkospuhelimena.

Lisää retropuhelimia?

Nokia 3310:n myyntimenestys herättää tietenkin kysymyksiä jatkosta. Voisiko sen kaltaisia retropuhelimia tulla lisää? Ehkä jatkossa jopa kaikki uudet Nokia-peruspuhelinmallit voisivat olla retrohenkisiä.

Tätä ei Korpela suostu kommentoimaan, mutta ei tyrmääkään ajatusta.

- Aika näyttää mitä tulee tapahtumaan. Kuuntelemme tarkasti kuluttajia ja yritämme vastata heidän tarpeisiin.

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat