Facebookin ystävänpäivän suunnitelmat peruuntuivat: deittipalvelu ei avaudukaan vielä Euroopassa

14.02.2020 14:15 - Teknavi / Petri Tapala - mobiili.fi

Palvelu on käytössä jo monilla markkina-alueilla.

Facebookin deittipalvelun Euroopan julkaisua joudutaan lykkäämään, CNET uutisoi. Facebook kertoi viivästyksen johtuvan tiukoista tietoturva- ja yksityisyydensuojasäännöksistä.

Facebookin oli määrä avata Tinderin ja muut seuranhakusovellukset haastava Facebook Dating -osionsa ystävänpäivään mennessä. Nyt lanseerausta on kuitenkin jouduttu lykkäämään, ja Facebookin kertoman mukaan tilanne johtuu irlantilaisviranomaisista. Irlantilaisten mukaan heille ei ollut tiedotettu Facebookin suunnitelmista tarpeeksi tarkasti, ja varmuuden vuoksi lanseerausta päätettiin viivästyttää.

Facebook kertoi tekevänsä parhaansa, jotta Euroopan alueella voimassa olevat, tiukat tietoturvaa ja käyttäjien yksityisyyttä määrittelevät vaatimukset täyttyisivät. Facebook Datingissa yksityisyys on otettu huomioon, ja erityisesti tietoturvaan on panostettu.

Facebook Dating -palveluun luodaan erillinen profiili, joka perustuu Facebookiin lisättyihin tietoihin. Profiilin luotuaan pääsee heti selaamaan mahdollisia kumppaniehdokkaita, joita Facebook ehdottaa kiinnostuksiin, tekemisiin ja muuhun Facebook-toimintaan perustuen. Kaverilistalla olevia ei ehdoteta, paitsi jos molemmat ovat lisänneet toisensa salaisten ihastusten joukkoon (Secret Crush List).

Deittipalvelussa on hakutoiminto, jolla tarjokkaita voi jaotella muun muassa sukupuolen, iän, lasten lukumäärän tai uskonnon perusteella. Facebookin mukaan palvelun vahvuuksia ovatkin sen monipuolisuus ja helppous, profiilin tiedot kun ovat jo valmiina varsinaisessa Facebook-profiilissa.

Facebook-deittiosioon voi jakaa tarinansa suoraan Instagramista, ja samoin Instagramin julkaisut voi liittää osaksi profiiliaan. Salaisten ihastusten listalle puolestaan voi lisätä myös Instagram-seuraajia

Facebook Dating on jo avattu monilla markkina-alueilla. Myös Eurooppaan sen piti saapua 14. helmikuuta mennessä, mutta uudesta lanseerausajankohdasta ei toistaiseksi ole tietoa.

Lue myös: Facebook tietää sijaintisi vaikket anna sille lupaa - yhtiön toimintapoja kritisoidaan

Lue myös: Vuosikymmenen ladatuimmat mobiilisovellukset ja -pelit listattiin - mukana myös suomalaisväriä

Lähde: Cnet, Mobiili.fi

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat