Kuva: AOP

Elon Muskin Twitter-kaupat eivät olleet kaikkien mieleen - käyttäjäkato iski alustalle

28.04.2022 14:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Useiden suosittujen Twitter-tilien seuraajamäärät ovat laskeneet huomattavasti.

Voit myös kuunnella artikkelin alta sekä Podplaysta.

Twitter on huomannut palvelussaan käyneen kato.

Sosiaalisen median alustassa on tapahtunut mittavissa määrin käyttäjätilien poistamisia ja useiden suosittujen käyttäjätilien seuraajamäärät ovat laskeneet äkillisesti. Käyttäjäkato tapahtui vain joitakin päiviä sen jälkeen, kun teknologiamiljardööri Elon Musk, 50, osti Twitterin 44 miljardilla dollarilla.

Uutistoimisto NBC:n mukaan useiden suosittujen käyttäjätilien seuraajamäärät ovat tippuneet huomattavasti. Esimerkiksi Yhdysvaltojen entisen presidentin Barack Obaman seuraajamäärä on pudonnut 300 000:lla seuraajalla. Obama on Twitterin seuratuin henkilö, jota seuraa lähes 132 miljoonaa käyttäjätiliä. Laulaja Katy Perryn, 37, yli sadasta miljoonasta seuraajasta on huvennut 200 000 seuraajaa.

Twitter poistaa rutiininomaisesti palvelustaan valeprofiileja ja bottitilejä, joka saattaa aiheuttaa seuraajamäärien laskemista. NBC:n saamien tietojen mukaan tällä kertaa kyseessä on kuitenkin luontaisesta poistumisesta, eli käyttäjätilit on poistettu vapaaehtoisesti.

Sen sijaan näkyvästi oikeistolaiset poliitikot ja henkilöt ovat huomanneet tileillään seuraajamäärien kasvua Muskin tekemien kauppojen jälkeen. Esimerkiksi yhdysvaltalaispoliitikko Marjorie Taylor Greene, 47, on saanut 100 000 uutta seuraajaa ja äärioikestolainen Brasilian presidentti Jair Bolsonaron, 67, seuraajamäärä on kasvanut 90 000:lla.

Useat Twitterin käyttäjät ovat ilmaisseet huolensa siitä, että Muskin näkemykset sananvapaudesta tulevat johtamaan muutoksiin moderointikäytännöissä sekä vähemmän tiukkoina käytäntöinä häiritsevää sisältöä ja ääripoliittisia ryhmiä kohtaan. Myös palvelusta estetyt käyttäjät saattavat päästä takaisin palveluun.

- Intuitioni sanoo, että julkinen ja luotettu alusta on äärimmäisen tärkeä tulevaisuuden yhteiskunnalle; minua ei talous kiinnosta lainkaan, Musk kommentoi TED-konferenssissa huhtikuun puolivälissä.

Lue myös: Elon Musk osti osuuden Twitteristä - kritisoi alustan epäonnistuneen sananvapauden ylläpitämisessä

Lue myös: Elon Musk haastoi Vladimir Putinin kaksintaisteluun - panoksena Ukraina

Lähde: The Hollywood Reporter

Kilpailut

Uusimmat