Kuva: Fotolia

Mies, sheivaa itsesi kesäkuntoon

03.05.2016 14:00 - Anniina Ojutkangas

Naiset ovat tottuneita sheivaajia, mutta myös yhä useampi mies trimmailee itseään.

Miesten karvojen ajelu aiheuttaa monelaisia mielipiteitä. Jotkut ovat sitä mieltä, että parta on ainoa alue, mitä miehen sopii siistiä, mutta osa miehistä sheivaa tai ainakin trimmaa säännöllisesti koko kroppansa. Sheivauksen lopputulos on mukavin silloin, kun se on tehty asianmukaisilla, riittävän terävillä ja puhtailla välineillä ja siihen tarkoitetuilla sheivaustuotteilla.

Nenä

Nenästä sojottavat karvat eivät ole kenenkään mielestä viehättäviä. Kätevimmin nenän siistiminen käy siihen erityisesti tarkoitetulla nenätrimmerillä. Samalla laitteella voi trimmailla myös ei-toivotut korva- ja kulmakarvat hellävaraisesti. Jos trimmeriin sijoittaminen ei kiinnosta, hanki kylppärin kaappiin pienet sakset, jotka ajavat saman asian.

Parta ja viikset

Mikään ei ole epäsiistimpää, kuin ylikasvanut parta tai viikset. Muhkea metsuriseksuaalin parta vaatii trimmausta jopa päivittäin. Partatrimmerillä, saksilla ja kammalla saa kesytettyä tiheämmänkin pöheikön. Myös viikset vaativat säännöllsistä siistimistä pysyäkseen muodossaan.

Kainalot

Monet miehet tykkäävät sheivata kainalonsa tai vähintäänkin trimmata karvansa lyhyemmiksi hygieniasyistä, sillä kainalokarvoihin pinttyy herkästi hien haju. Erityisesti kesällä kainalot kannattaa siistiä kunnolla, sillä hihattoman paidan kanssa rehottavat karvat eivät ole kiva näky.

Sääret

Sileät sääret miehillä herättää monenlaisia mielipiteitä. Säärikarvojen ajelu on erityisesti urheilevien miesten suosiossa. Pyöräilyä, polkujuoksua ja jalkapalloa harrastavat miehet ajavat usein säärensä paitsi ilmanvastuksen, mutta myös käytännön syistä.

Jos rymyää metsässä tai saa pahan asfaltti-ihottuman kaatumisen seurauksena, on likaiset haavat helpompi hoitaa kun karvat eivät ole sotkemassa ruhjeen puhdistusta.

Selkä ja rinta

Jos selän karvoitus muistuttaa luolamiestä, kannattaa karvat vain hyväksyä tai käydä vahauttamassa ne pois kauneushoitolassa. Mikäli selässä kuitenkin kasvaa yksittäisiä pitempiä karvoja, voi siistiminen olla paikallaan ainakin rantakelien aikaan.

Myös rintakarvojen ajelu jakaa mielipiteitä naisten keskuudessa. Jotkut pitävät luonnollisen karvaisista miehistä, kun taas toiset ovat enemmän sileän rintamuksen perään. Usein  rintansa sheivaavat miehet ovat niitä, jotka ovat muutenkin tarkkoja ulkoisesta olemuksestaan.

Intiimialue

Aivan posliiniksi ei tarvi alapäätään ajella ellei välttämättä halua, mutta uimarannalle mentäessä on kiva, jos uimahousujen lahkeista ei tursua karvaa. Miehetkin voivat siis siistiä bikinirajansa eli nivustaipeiden karvoituksen.

Jotkut naiset ovat sitä mieltä, että sänkykammarin puolella voi olla mukavampaa, jos häpykarvoja on siistitty lyhyemmäksi ja kivekset on ajeltu. Tarkimmat sheivaavat myös pakaransa. Muista käyttää aroille alueille herkälle iholle tarkoitettuja tuotteita sheivatessa sekä sen jälkeen, niin vältyt ikäviltä punaisilta näppylöiltä.

Muista hygienia

Karvoitus kannattaa pestä säännöllisesti siinä missä hiuksetkin. Parran, kainalokarvojen ja intiimialueen karvoituksen pesun voi hoitaa suihkun yhteydessä samalla shampoolla, millä hiuksetkin pestään, mutta parhaan tuloksen saa erityisesti niiden puhdistukseen tarkoitetuilla tuotteilla.

Lue myös:

Bikinikausi tulee! Katso täsmävinkit onnistuneeseen sheivaukseen

Näin Suomi sheivaa - Suuren sheivauskyselyn tulokset

Kilpailut

Uusimmat