Kuva: Fotolia

Kärsitkö migreenistä? Tutkijoiden mukaan olet alttiimpi myös muille terveysongelmille

06.06.2016 18:15 - Emmi Moilanen

Tuore tutkimus osoittaa, että migreenikohtauksista kärsivillä naisilla on suurempi riski sairastua sydänperäisiin sairauksiin.

Migreeni on ikävä, erityisesti naisia häiritsevä vaiva, sillä naiset kärsivät neljä kertaa useammin migreenikohtauksista kuin miehet. Päätä vihlovan kivun aiheuttaja on yhä epäselvä, mutta tuore, The BMJ -lehdessä julkaistu tutkimus osoittaa, että migreeni saattaa altistaa myös muille terveysongelmille.

American Migraine Foundationin tekemästä tutkimuksesta selviää, että migreenistä kärsivät naiset ovat muita alttiimpia sydänongelmille, kuten esimerkiksi sydänkohtauksille ja halvauksille. He myös kuolevat hieman todennäköisemmin sydänperäisten ongelmien takia kuin naiset, jotka eivät kärsi säännöllisistä migreenikohtauksista.

Tutkimukseen osallistui 115 541 naista, jotka olivat iältään 25-42-vuotiaita. Tutkijat seurasivat heidän kokemiaan sydänperäisiä ongelmia 22:n vuoden ajan. 15 prosenttia tutkimukseen osallistuneista naisista kärsi migreenikohtauksista, jolloin heillä oli jopa puolet todennäköisempi riski saada vakava sydänperäinen sairaus kuin naisilla, joilla migreeniä ei oltu todettu.

Migreenistä kärsivien naisten ei silti välttämättä tarvitse menettää yöuniaan tutkimustulosten takia. Jos migreenit haittaavat elämää, kannattaa asiasta kuitenkin jutella lääkärin kanssa.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: Uutta, järkyttävää tietoa tupakoiville naisille

Kilpailut

Uusimmat