Kuva: Fotolia

Henkesi haisee tai hikoilu loppuu - 5 merkkiä, että et juo riittävästi vettä

15.06.2016 18:15 - Emma Ylistalo

Tietyt asiat voivat viestiä siitä, että kehosi kaipaa kosteutusta.

Varsinkin kesäaikana ja kuumalla tulee helposti juotua liian vähän. Asiantuntijat kertoivat Self-sivustolle asiat, joista voi huomata juoneensa liian vähän vettä. Jos siis alla olevat oireet yllättävät, kannattaa tarttua vesilasiin. 

1. Henkesi haisee

Sylkesi taistelee bakteereja vastaan. Jos et ole juonut tarpeeksi vettä, se vaikuttaa myös syljen eritykseesi. Se vähentää suusi kykyä taistella hajua aiheuttavia bakteereja vatsaan. Jos huomaat yhtäkkiä henkesi haisevan ilman kummempaa syytä, pyri juomaan enemmän vettä säännöllisemmin. Se pelkästään voi auttaa.

2. Sekava olo

Sekava olo saattaa olla merkki parista asiasta. Mutta se voi esimerkiksi olla merkki siitä, että et ole juonut riittävästi.

3. Sinun tekee yllättäen mieli ruokaa

Maksasi tarvitsee vettä toimiakseen kunnolla. Jos se ei saa sitä, se viestii aivoillesi, että tarvitset lisää polttoainetta.

4. Ihosi ei palaudu

Jos nipistät ihoasi kämmenselästäsi ja nosta sitä ylös, sen tulisi palautua nopeasti paikalleen. Näin ei kuitenkaan välttämättä käy, jos olet juonut liian vähän vettä. Jos siihen jää jälki, kannattaa lisätä veden juomista. Ilman riittävää kosteutusta iho menettää osan elastisuudestaan, jota se tarvitsee palautuakseen.

5. Lopetat hikoilemisen

Hikoilun loppuminen saattaa olla merkki jopa lämpöhalvauksesta. Tämä johtuu siitä, että kun kehon nesteet ovat todella alhaiset, joten keho pitää kiinni siitä, mitä on ja hikoilu loppuu. Tällöin kannattaa juoda kunnolla vettä ja olla yhteydessä lääkäriin.

Lähde: Self

Lue myös: 5 merkkiä kertovat, että treenisi on tehokasta

Kilpailut

Uusimmat