Kuva: Fotolia

Nyt se todistettiin: Raskaus muuttaa naisen kävelytyyliä!

04.07.2016 20:15 - Senni Loikala

Tutkimuksen mukaan raskaus vaikuttaa kävelytyyliin jo melko alkuvaiheessa odotusaikaa.

Raskaus todella vaikuttaa naisen kävelytyyliin, vahvistaa tuore, Applied Ergonomics -lehdessä julkaistu japanilaistutkimus. Sen mukaan vauvamasu voi muuttaa naisen liikkumistyyliä jo raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana. Tutkimuksesta uutisoi Daily Mail.

Pienimuotoiseen tutkimukseen osallistui kahdeksan raskaana olevaa naista ja seitsemän naista, jotka eivät odottaneet lasta. Osallistujia pyydettiin liikkumaan ohjeiden mukaisesti, ja heidän liikkeensä tallennettiin infrapunakameralle. Tutkimuksessa käytettiin myös 3D-liikkeentunnistusta. Raskaana olevat naiset osallistuivat liiketesteihin kolme kertaa odotusaikansa eri vaiheissa.  

Tulokset

Tulokset vahvistavat, että raskaana olevat naiset kävelevät eritavalla kuin henkilöt, jotka eivät odota lasta. Raskaana olevat naiset nojaavat herkemmin taaksepäin seistessään, eivätkä he liikuta yhtä paljon lanteitaan kävellessään kuin he, jotka eivät ole raskaana. Muuttunut kävelytyyli lisää riskiä tasapainon menettämiseen ja kompastumiseen.  

Tutkijat huomasivat, että raskaana olevilla naisilla on yhtä suuri riski kompastua vahingossa kuin 70-vuotiailla naisilla. Tutkijat kertovat jatkavansa työtään, jotta he pystyisivät selvittämään, miten raskaana olevat naiset pystyisivät pienentämään kompastumisriskiään, ja siten parantamaan omaa turvallisuuttaan.

Lähde: Daily Mail

Uutisoimme viime viikolla suomalaisen Annan, 21, tositarinasta. Hän sai tietää raskaudestaan vasta odotuksen kahdeksannella kuulla. Pääset juttuun tästä.

Kilpailut

Uusimmat