Kuva: Fotolia

Krapulasta eroon hetkessä - lue ravitsemusasiantuntijoiden tehokkaat vinkit

31.08.2016 18:45 - Tiina Svensk

Krapulassa vain yksi asia on varmaa: Olotilan haluaisi helpottuvan mahdollisimman nopeasti.

Juhliminen on hauskaa, mutta joskus seuraukset saattavat olla kivuliaita ja kiusallisia. Jos kärsit siis valtavasta krapulasta pääkipuisena ja huonovointisena, kannattaa SELFin listaamat neuvot ottaa saman tien käyttöön.

Sivusto haastatteli ravitsemusasiantuntijaa, jonka tietotaitoon kannattaa luottaa. Kolme vinkkiä takaavat nimittäin sen, että olo paranee nopeammin kuin normaalisti.

Aloita aamu kuumalla vedellä

Railakkaan illan jälkeen olo saattaa olla turvonnut kaikesta siitä nesteestä, mitä olet kumonnut kurkustasi alas. Huono olo ja turvotus johtuvat todennäköisesti sokerisista juomista, joita olet nautiskellut.

Ravitsemusasiantuntija Laura Cipullon mukaan huonovointisuuteen ja turvotukseen ratkaisuna toimii kuuman veden juominen. Se helpottaa ruuansulatuksen toimintaa ja auttaa kehoa pääsemään eroon turvotuksesta nopeammin.

Älä ahmi lohturuokaa

Cipullo muistuttaa, että krapulan kourissa kärsivät saattavat turvautua liiankin herkästi lohturuokaan. Vaikka roskaruuan syöminen saattaakin helpottaa, kannattaa annoskoot pitää maltillisina.

Liika rasvan ja sokerin nauttiminen saattaa vain pahentaa turvonnutta olotilaa, joten nauti sen sijaan ehti aamusta jotain proteiinipitoista, missä on myös laadukkaita rasvoja ja hiilihydraatteja. 

Nesteytys on kaikista tärkeintä

Ravitsemusasiantuntijoiden mukaan kaikista tärkeintä on juoda suuret määrät vettä. Alkoholi kuivattaa kehoa, ja nestehukka saattaa vain pahentaa olotilaa. Nesteytys on myös salaisuus krapulan ennaltaehkäisyssä: kun juot illan aikana riittävän määrän vettä, saatat herätä seuraavana aamuna pirteämpänä kuin olisit aluksi uskonut.

Lue myös: Onko sinulla krapula? Yksikertaiset joogaliikkeet helpottavat oloa

Lähde: SELF

Kilpailut

Uusimmat