Kuva: Fotolia

Yleinen vagina-vaiva sekoitetaan sisäänpäin kasvaneisiin karvoihin - hoida kotikonstein

13.12.2016 19:45 - Senni Loikala

Intiimialueilla olevat näpyt eivät uusiudu yhtä helposti, kuin epäpuhtaudet kasvoissa.

Näpyt intiimialueella ovat täysin normaaleja. Jos niitä puhkeaa usein, saatat Glamour-lehden mukaan kärsiä niin sanotusta ”vagina-aknesta.” Se on melko yleinen ja harmiton vaiva erityisesti paljon liikkuvilla naisilla.

- Runsas hikoilu yhdistettynä runsaaseen talin tuotantoon ja kireisiin treenivaatteisiin voivat aiheuttaa näppyjä, gynekologi Catherine Goodstein kertoo.

Vagina-akne ja sisäänpäin kasvaneet karvat voivat helposti sekoittua keskenään. Oikeat näpyt voivat tuntua vielä ikävimmältä, kuin väärinpäin kasvaneet karvat.

Lisäksi näpyissä saattaa olla enemmän nestettä ja talia, kuin sisäänpäin kasvaneista karvoista johtuvissa ihokohoumissa.

Hoida näin

Jos epäilet kärsiväsi vagina-aknesta, suosittelee Goodstein asettamaan lämpimän pyyhkeen tulehtuneelle alueelle. Juuri lämpö ja ajan kuluminen ovat parhaita lääkkeitä näppyjen karkottamiseksi. Jos käytät kevyitä puhdistusalueita tai voiteita, anna niiden imeytyä kunnolla.

- Vagina-akne ei useinkaan uusiudu samalla tavalla, kuin kasvoissa olevat näpyt, Goodstein lisää.

Mikäli intiimialueella on mustapäiltä näyttäviä kipeitä näppyjä, saattaa kyse olla vagina-aknea harvinaisemmasta vaivasta, joka voidaan hoitaa antibiooteilla. Tässä tapauksessa on hyvä kääntyä lääkärin puoleen, kun taas vagina-akne paranee kotikonstein.

Lue myös: Miksi vagina muuttuu iän myötä? 4 merkittävintä syytä

Lue myös: Tiesitkö? 5 asiaa, joita ei koskaan saisi tehdä seksin jälkeen

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat