Kuva: Fotolia

Pidä painosi hallinnassa - 6 juomaa, joita tulisi välttää laihduttaessa

11.01.2017 21:15 - Senja Rapila

Men's Health muistuttaa, että tutuinkin juoma voi osoittautua päivän pahimmaksi kaloripommiksi.

Men's Health listasi kuusi eri juomaa, joita tulisi välttää, jos yrittää pudottaa painoaan.

1. Kahvi

Maustetut frapet, mokkakahvit sekä latet on hyvä unohtaa ensialkuun. Jos et halua luopua kahvin juomisesta kokonaan, juo se mustana ilman sokeria. Jos et kuitenkaan osaa juoda kahvia mustana, voit lisätä maitoon tilkan täysmaitoa. Se vähentää kaloreita huomattavasti enemmän kuin lisäisit kahviin kermaa.

2. Kevytmaito

Men's Health kertoo, että tutkimuksissa on huomattu, että rasvattomat tai yhden prosentin maidot kerryttävät huomattavasti enemmän rasvaa kroppaan pitkän ajan kuluessa kuin täysmaidot. Muistathan myös välttää maitoa korvaavia tuotteita, kuten mantelimaitoa, jossa on paljon lisättyä sokeria.

Jos siis yrität pudottaa painoa, turvaudu kahden prosentin maitoon tai täysmaitoon. Ne ovat nimittäin loistavia kalsiumin lähteitä, joka puolestaan auttaa sinua polttamaan rasvaa tehokkaammin. Jos et pysty käyttämään maitotuotteita, maustamaton ja sokeroimaton pähkinämaito on hyvä valinta. 

3. Jäätee

Miltei jokaisessa tapauksessa valmiiksi sokeroitu jäätee on huono idea. Vaikka se vaikuttaisikin kevyeltä vaihtoehdolta, se sisältää todella paljon lisättyä sokeria ja se onkin miltei sama asia kuin joisi limua.

Jos et kuitenkaan halua luopua jääteestä kokonaan, yritä etsiä kaupasta sellainen vaihtoehto, jossa ei olisi lainkaan lisättyä sokeria. Helpoin ja turvallisin tapa on kuitenkin tehdä kotona omaa jääteetä, jolloin sokerin määrä on sinun käsissäsi.

4. Mehu

Jos tykkäät herkutella tuoremehuilla - vaikka ne olisivatkin haettu paikallisesta mehubaarista - ovat ne todella suuria kaloripommeja. Hedelmät nimittäin sisältävät paljon hedelmäsokeria, jonka nauttiminen ei auta painonpudotusprosessissa:

Lasillisessa sataprosenttista greippimehua on noin yhdeksän teelusikallista sokeria, lasillisessa sataprosenttista appelsiinimehua on kuusi teelusikallista ja lasillisessa sataprosenttista omenamehua on seitsemän teelusikallista.

Ja koska mehun sokerit sulavat hyvin nopeasti sen vuoksi, ettei mehussa ole muita ravintoaineita kuten rasvaa tai proteiinia, se johtaa välittömään piikkiin verensokeriarvoissa. Sitä seuraa välitön sokeriarvojen lasku, joka jättää sinut himoitsemaan sokeria ja kaloreita. 

5. Smoothie

Vaikka saatatkin ajatella, että tuoreista hedelmistä tehdyt smoothiet olisivat hyvä ja terveellinen vaihtoehto, ei se välttämättä aina ole. Jos smoothiesi sisältää useita hedelmiä, on helppo syödä vahingossa liikaa. Et sinä normaalistikaan istuisi alas ja söisi viittä eri hedelmää samalla kertaa, vai söisitkö?

Joten jätä ylimääräiset ainesosat ja turvaudu esimerkiksi maustamattomaan kreikkalaiseen jogurttiin tai maitoon ja yhteen hedelmään, joka pitää sinut kylläisenä. Lisäksi laita mukaan terveellisiä rasvoja, kuten kaksi teelusikallista maapähkinävoita tai yksi kolmasosa avokadoa. 

6. Energiajuoma

Jos yrität pysytellä hereillä työn lomassa tai saada energiaa päästäksesi kuntosalille, saatat turvautua energiajuomiin. Se on kuitenkin virhe, joka hidastaa prosessiasi huomattavasti. Jos muutat elämäntapojasi terveellisemmiksi; syöt terveellisemmin, treenaat ja nukut hyvin, sinun ei pitäisi tarvita ylimääräistä energiaa kahvista tai energiajuomista.

Jos nukut säännöllisesti huonosti, muuta nukkumistottumuksiasi, jotta olet energisempi päivällä. Se voi myös auttaa, jos otat pienet päiväunet töiden jälkeen ennen salille lähtemistä.

Lähde: Men's Health

Lue myös: Mauste, joka tekee laihduttamisesta helpompaa: Tehostaa rasvanpolttoa

Lue myös: Alkoiko herkkulakko? Taltuta makeanhimo sokerittomalla, mutta maukkaalla pannukakulla

Kilpailut

Uusimmat