Kuva: Fotolia

Syö tummaa suklaata päivittäin - 9 hyvää syytä

02.02.2017 18:45 - Erica Alaluusua

Tummaa suklaata voi syödä nyt hyvällä omatunnolla, sen sisältäessä lukuisia terveyshyötyjä.

Tumman suklaan terveyshyödyt on nyt listattu, jottei kenenkään tarvitsisi enää tuntea huonoa omaatuntoa avatessaan suklaakäärettä. Mitä tummempaa suklaata levysi on, sen parempi!

Kokosimme syyt alle. 

1. Suklaa parantaa mielialaasi. Se sisältää tryptofaania, eli aminohappoa, jota aivot käyttävät tuottaakseen serotiinia joka kohentaa mielialaa.

2. Tumman suklaan kaakopitoisuus sisältää liukenevaa kuitua, joka auttaa pitämään kolesterolisi alhaisena. Se myös pitää sinut kylläisenä pidempään, ja on hyväksi ruoansulatuksellesi.

3. Tumma suklaa saattaa pitää aivosi terävämpinä, sekä torjua dementiaa. Tutkimuksen mukaan usein suklaata kuluttavat pärjäsivät paremmin aivotoiminnan testeissä.

4. Tumman suklaan nauttiminen voi vähentää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä. Tutkimuksen mukaan suklaan syönti viidesti viikossa tai useammin voi vähentää riskiä sairastumiseen jopa 57 prosenttia.

5. Synnytät onnellisempia lapsia. Suomalaistutkimus on osoittanut, että äidit, jotka söivät enemmän suklaata raskautensa aikana, saivat iloisempia ja vähemmän kranttuja lapsia.

6. Tumman suklaan kaakao sisältää kasvipohjaisia antioksidantteja, jotka alentavat verenpainetta ja kolesterolia, sekä ylläpitävät verisuonten terveyttä. 

7. Tumma suklaa hoitaa ihon auringonpolttamia, johtuen sen antioksidanteista, fenoleista ja katekiineista.

8. Luontainen stressinpoistaja. Tumma suklaa alentaa stressihormonien määrää, joka voi selittää hieman arkipäivien suklaahimoa. 

9. Suklaa on herkullista! Se kohentaa mielialaasi, pelastaa leffahetkesi ja kruunaa jälkiruokasi. 

Mikset siis nappaisi muutamaa suklaapalaa välipalaksi?

Lue myös: Kuukautiskipuja lievittävä suklaa kehitteillä - salaisuutena erikoiset yrtit

Lue myös: Syötkö paljon suklaata? Olet luultavasti muita älykkäämpi!

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat