Kuva: Fotolia

Pitkään elänyt krapulamyytti kumottiin - ethän vahingossa pahenna oloasi?

01.03.2017 22:15 - Senni Loikala

Tutkijoiden mukaan "tasoittavat" alkoholijuomat krapulassa helpottavat oloa, mutta kääntyvät pian itseään vastaan.

Monet ovat kokeilleet, josko muutama alkoholijuoma krapula-aamuna veisi tuskaisan olon mennessään. Daily Mail uutisoi tuoreesta tutkimuksesta, jonka mukaan niin sanotut ”tasoittavat” juomat eivät johda toivottuun lopputulokseen.

Tutkijoiden mukaan on silti totta, että saatat saada hetkellistä helpotusta krapulaasi, jos kulautat kurkustasi alas hieman alkoholia. Tämä ikään kuin turruttaa aistejasi, jolloin krapulan oireet eivät välttämättä tunnu yhtä voimakkailta kuin aiemmin.

- Alkoholin nauttiminen aamulla voi saada sinut tuntemaan olosi väliaikaisesti paremmaksi, koska palautat alkoholin kehoosi, tutkija Laura Veach sanoo.

Hyöty on silti kovin lyhytaikainen, painottavat tutkijat. Krapulaan nautitut alkoholijuomat voivat sitä paitsi kääntyä itseään vastaan, sillä tutkijoiden mukaan ne pidentävät toipumistasi tukalasta olotilasta.

- Se (alkoholin nauttiminen) ei hoida krapulaa. Se tavallaan huijaa sinua peittämällä oireita. Joka tapauksessa ne tulevat lopulta.

Veach muistuttaa, että ainoa varma lääke krapulaan on ajan kuluminen. Lepäämisen lisäksi sinun kannattaa nesteyttää itseäsi alkoholittomilla juomilla. Jos olosi on todella huono, suosittelee Veach aspiriinin ottamista.

Jos tavoittelet siedettävää krapulaa, kannattaa sinun tietää oikeat niksit ennen juhlimista, juhliessa ja juhlimisen jälkeen. Pääset juttuun tästä.

Lähde: Daily Mail

Lue myös: Mistä juomasta tulee pahin krapula? Tutkijat selvittivät

Lue myös: Pahenevatko krapulasi iän myötä? Kuusi syytä selvitettiin

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat