Kuva: Fotolia

Haluatko kapeamman vyötärön? Kokeile päivittäistä mehuannosta

24.04.2017 19:30 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Juoman lisäksi ruokavalion tulee olla terveellinen.

Daily Star -sivusto uutisoi keinosta, jolla kuka tahansa saa nopeutettua omaa rasvanpolttoaan ilman rääkkitreeniä. Kaikki mitä hommaan tarvitaan, löytyy lasillisesta tomaattimehua.

Tuoreen tutkimuksen mukaan päivittäinen annos tomaattimehua voi todellakin kaventaa vyötäröä, ilman, että ihminen tekee muita suuria muutoksia ruokavalioonsa.

Tutkijoiden mukaan ihminen, joka nauttii lasillisen mehua päivittäin, sai karistettua jopa 50 prosenttia enemmän vatsarasvaa kahdeksan viikon aikana kuin verokkiryhmä.

- Tulokset osoittavat, että päivittäinen annos tomaattimehua kaventaa vyötäröä ja laskee kolesteroliarvoja terveillä, nuorilla naisilla, ravitsemusterapeutti Shona Wilkinson toteaa.

Aiemmat tutkimukset sen sijaan ovat osoittaneet, että tomaattimehu vähentää ylipanoisten naisten stressiä. Mikä taas saattaa lisätä yleistä hyvinvointia.

Mutta miksi tomaattimehu sitten auttaa hoikistumaan? Syy on lykopeenissa, jota tomaatissa on runsaasti. Se on antioksidantti, joka lisää aineenvaihduntahormonin tuotantoa jopa 25 prosentilla.

- Tomaatit ovat vähäkalorisia, eikä niissä ole myöskään juurikaan hiilihydraatteja. Sen sijaan ne ovat todella vesipitoisia.

- Kun valitsee tomaattimehun, nauttii vähemmän kaloreita ja verensokerin vaihtelutkin ovat pienempiä kuin sokerimehujen juomisen jälkeen. Tämä taas auttaa pitämään ruokahalut kohtuullisina ja estää myös erilaisia mielihaluja myöhemmin päivällä. Se on myös oiva juoma välipalaksi.

Vaikka tehot ovat kiistattomia, tutkijat kuitenkin muistuttavat, että kaiken pohjana on kuitenkin terveellinen ruokavalio.

Aiemmin kerroimme fitness-gurun neuvosta, jonka avulla kuka tahansa voi saada aikaan tuloksia nopeasti. Miten siihen parhaiten pääsee, sen voit lukea täältä.

Lue myös: Miltä suuri painonpudotus todella näyttää? Katso hätkähdyttävät kuvat

Lähde: Daily Star

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat