Kuva: Fotolia

Haluatko litteämmän vatsan? Kolmen tärkeää neuvoa, jotka takaavat tuloksia

29.05.2017 12:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Mitän poppaskonsteja ei ole olemassa, vaan töitä on tehtävä.

Daily Starin mukaan litteämmän vatsan saaminen on helppoa, kunhan muistaa seurata muutamaa tärkeää ohjenuoraa. Pelkästään treenaaminen kun ei riitä, vaan on kiinnitettävä huomioita myös siihen, mitä suuhunsa laittaa.

Jos siis haluat saada itsellesi litteämmän vatsan, pidä mielessä kolme tärkeää kohtaa, joiden luvataan tuovan myös näkyviä tuloksia pienessä ajassa.

1. Liiku

Vaikka vatsalihasliikkeiden tekeminen auttaakin treenaamaan vatsalihaksia, ei se yksinään riitä litteän vatsan saamiseksi. Siksi monipuolinen, rasvaa polttava liikunta onkin kaiken a ja o.

Esimerkiksi kahden erilaisen lajin yhdisteleminen omassa treenissä polttaa rasvaa tehokkaasti. Parasta on, että yhdistelmätreeni polttaa rasvaa vielä 48 tuntia treenin jälkeenkin.

Hyviä yhdistelmätreenejä ovat esimerkiksi kävelyn ja juoksun yhdistäminen. Vaihtoehtoisesti voit vaikka juosta tai hölkkäillä kuntosalille ja treenata siellä lihaksia.

2. Syö oikein

Ravinto on tässäkin asiassa todella tärkeässä roolissa. Tärkeää on syödä rasvaa polttavia elintarvikkeita, jotka myös pitävät verensokerin tasaisena. Ruokavalioon kannattaa siis lisätä hedelmiä, vihanneksia, vähärasvaista proteiinia sekä hyviä rasvoja.

Muista myös juoda runsaasti vettä ja nauti hyviä rasvoja, joita saa muun muassa avokadosta ja oliiviöljystä.

3. Älä stressaa

Kun ihminen stressaa, hänen kehonsa erittää kortisolia, joka taas lisää vatsarasvan määrää. Välttääksesi turhan stressin, ota itsellesi noin 15 minuuttia omaa aikaa joka päivä. Tuona aikana vain olet ja annat itsellesi luvan rauhoittua.

Oma aikasi voi sisältää mitä tahansa, mikä saa sinut rauhoittumaan. Se voi olla pieni joogahetki, kirjoittamista tai vaikka lukemista.

Lue myös: Vatsalihakset näkyviin - 3 tehokkainta liikettä polttaa rasvaa vatsasta

Lue myös: Vatsalihakset rautaiseen kuntoon teholiikkeellä - ota haltuun jo tänään

Lähde: Daily Star

Uusimmat