Kuva: Fotolia

3 yllättävää ja superhelppoa keinoa auttavat karistamaan kilot

30.05.2017 15:15 - Karoliina Kotala

Toisinaan vain muutama simppeli muutos omassa arjessa voi saada kilot karisemaan.

Jos tavoitteena on painonpudotus, on pienilläkin asioilla toisinaan merkitystä. Kilojen istuessa tiukassa, kannattaa kokeiluun ottaa arkiset vinkit, joiden nimeen asiantuntijat vannovat.

Liiku pitkin päivää

Hyötyliikunnalla on merkittävä osa painonpudotuksessa. On tehokkaampaa liikkua maltillisesti pitkin päivää kuin istua päivä työpisteellä ja autossa ja hikoilla tunti salilla. Kävele, pyöräile, valitse portaat hissin sijasta tai venyttele vaikka. Pienet teot vaikuttavat enemmän kuin moni uskoisikaan.

Nuku tarpeeksi

Turhaan ei puhuta kauneusunista, sillä unella todella on merkittävä osuus painonpudotuksessa. Kyse on paitsi hormoneista, niin myös siitä, että väsyneenä sortuu huonompiin ateriavalintoihin ja myöskään liikkuminen ei juuri houkuttele.

Viilennä koti

Lämmin koti laiskistuttaa, joten jo siitäkin syystä kodin lämpötila kannattaa pitää viileänä. Lisäksi kehon täytyy tehdä enemmän töitä pysyäkseen lämpimänä, joten kaloreita kuluu todennäköisesti enemmän viileässä. Myös lompakko kiittää, kun karsit turhia lämmityskuluja.

Tutkijat ovat vasta viime vuosina alkaneet ymmärtää, kuinka suuri merkitys painonpudotukseen on riittävällä unella. Edellä mainitut kolme keinoa toimivat myös erinomaisesti unen laadun parantajina, joten niksit kannattaa ottaa testiin.

Lue myös: Haluatko litteämmän vatsan? Kolmen tärkeää neuvoa, jotka takaavat tuloksia

Lähde: Women’s Health Magazine

Suosittelemme

Uusimmat