Kuva: Fotolia

Haluatko laihtua muutaman kilon? 5 tehokasta keinoa, joilla onnistut

03.06.2017 08:15 - Karoliina Kotala

Kesän alku on aikaa, jolloin moni toivoisi voivansa kadottaa muutaman ekstrakilon vyötäröltään. Pienet, mutta merkittävät teot ovat avain onnistumiseen tavoitteessa.

Olipa kyseessä sitten muutaman kilon tai kymmenien kilojen painonpudotus, on tehokkainta lähteä liikkeelle sellaisista muutoksista, joissa on mahdollista pysyä. Erilaiset nälkäkuurit on syytä unohtaa kummassakin tapauksessa.

Alla asiantuntijoiden tehokkaat keinot, joilla saat tuloksia aikaan:

Kokeile lajia, jossa olet huono

Jos lenkkeily on sinun juttusi, kun taas uinnissa et pärjää vähääkään, kannattaa suunnata juurikin uima-altaaseen. Kehitys tapahtuu mukavuusalueen ulkopuolella ja keho saa uutta potkua, kun käytät uusia lihaksia ja liikut uudella tavalla. Kokeile siis vaikkapa pelata jalkapalloa, potkunyrkkeilyä, kiipeilyä tai jotain muuta uutta lajia.

Panosta kasviksiin

Jos haaveissa on muutaman kilon karistaminen, kasvikset ovat avainasemassa. Kun nautit runsaasti kasviksia, pysyy vatsasi täynnä, mutta nautit silti vain noin neljäsosan kaloreista, joita nauttisit muiden ruokien matkassa. Jos kasvikset sellaisenaan tökkivät, kokeile vaikkapa kukkakaaliriisiä, kesäkurpitsapastaa tai avokadoburgeria.

Keskity koko kehon treenaamiseen

Jos haluat ennen kaikkea polttaa rasvaa, parasta on yksittäisten jalkapäivien tai käsipäivien sijaan treenata koko kehoa kerralla. Huolehdi, että viikko pitää sisällään monipuolista hikitreeniä sekä lihaskuntoharjoittelua.

Muista, että välipaloillakin on merkitystä

Välipalat ja napostelut voivat auttaa saavuttamaan laihdutustavoitteen tai sitten ne voivat sabotoida sen. Syö kaksi välipalaa päivässä ja pidä niiden kalorimäärät noin 150 kilokalorissa. Katso, että välipalat ovat täyttäviä ja monipuolisia. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi omena ja kourallinen manteleita. Nauti välipala istuen pöydän ääressä, lautaselle valmiiksi annosteltuna. Älä napsi eväitä annosteluastiasta tietämättä tarkkaa määrää työn ohessa.

Muista pienetkin asiat

Pienillä arjen tavoilla voi olla todella iso vaikutus. Jos esimerkiksi mielesi tekee herkkuja, jäädytä banaanisiivuja ja soseuta ne sekaisin sokeroimattoman kaakaojauheen kanssa ja nauti hyvällä omallatunnolla. Jos taas syöt usein tylsyyteesi, opettele juomaan vaikkapa piparminttuteetä tai purista mehu tuoreista hedelmistä. Aamiaissmoothieen voit puolestasi lisätä hieman enemmän jäätä tai jättää nesteitä vähemmäksi, jolloin smoothie on paksumpaa ja täyttää paremmin.

Muista lepo

Ajatus siitä, että enemmän on parempi, on iskostunut monen aivoihin. Joka päivä ei kannata treenata, sillä lihakset tarvitsevat lepoa. Muista siis levätä tarpeeksi ja pidä joka viikko 1-2 lepopäivää.

Lue myös: Kolottaako herkkuhammasta? 4 maukasta ei-lihottavaa vaihtoehtoa

Lähde: Women’s Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat