Kuva: Fotolia

Lakanat heilumaan! Seksin harrastaminen voi hidastaa ikääntymistä

12.07.2017 20:30 - Senja Rapila

Pelkästään kerran viikossa seksin harrastamisen kerrotaan vaikuttavan ikääntymiseen.

Seksin hyvistä terveysvaikutuksista uutisoidaan vähän väliä, mutta nyt Elite Daily uutisoi tutkimuksesta, jonka mukaan seksin harrastaminen säännöllisesti voisi todella hidastaa ikääntymistä. Tutkimus on julkaistu Psychoneuroendocrinology -sivustolla.

Tämä kaikki juontaa juurensa telomeereihin, jotka ovat kromosomien päässä olevia toistuvia DNA-ketjuja, kromosomin vapaita päitä suojaavia rakenteita. Telomeerit huolehtivat muun muassa siitä, ettei solun jakaantunessa kromosomien päiden DNA:sta katoa mitään tärkeää, kun ne kopioidaan uuteen soluun. Solun jakautuessa kromosomi kuluu päästään, että telomeeri lyhenee ja lopulta telomeerin lyhennyttyä riittävästi solu kuolee. Telomeerit lyhenevät myös ikääntymisen myötä.

Elite Dailyn uutisoiman tutkimuksen mukaan säännöllinen seksuaalinen toiminta yhdistettiin pidempiin telomeereihin vanhemmilla naisilla, varsinkin niillä, jotka harrastivat seksiä vähintään yhden kerran viikossa.

Kerrotaan, että kun telomeerit pysyvät ikääntyessä pidempinä, joka voi vaikuttaa siihen, että solumme vanhentuvat hitaammin. Tämä viittaisi siihen, että säännöllisen seksin harrastajat eläisivät pidemmän, terveen elämän.

Tutkimus on kuitenkin havainnollistava ja osoittaa, että ikääntymisen ja seksin harrastamisen välillä on selvä yhteys, samoin kuin säännöllisesti seksiä harrastavilla naisilla ja pitkillä telomeereillä.

Eli jos haluat pelata varman päälle, harrasta seksiä vähintään kerran viikossa, olit parisuhteessa tai et.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: "Naisen ejakulointi vähentää hankausta seksin aikana" - lue 3 yleistä seksimyyttiä naisista

Lue myös: Mikä ikäryhmä pettää useimmin? Tutkimus selvitti

Lue myös: "Älkää koskaan menkö riidoissa nukkumaan" - tositarina yllättävästä kuolemasta koskettaa

Kilpailut

Uusimmat