Kuva: Fotolia

"Olen ollut laihdutuskuurilla koko aikuisikäni" - suomalainen uutuuskirja käsittelee kehopositiivisuutta

18.08.2017 12:45 - Anna Hopi

Valtavan ihana -kirjailijoiden mukaan on tärkeää olla sinut oman kehonsa kanssa.

Jokaisen keho on kaunis. Tällaista viestiä haluavat levittää artistipromoottori Aino-Kuutamo Uusitorppa ja radiojuontaja Hanna Kinnunen, jotka kirjoittivat yhteistuumin Valtavan ihana -kirjan. Teoksessa on havaintoja naisten omista kehosuhteista, mutta myös muiden eri ikäisten naisten tarinoita. Keskustelua on äitiydestä, parisuhteesta ja sinkkuudesta - ja miten nämä elämänvaiheet vaikuttavat omaan kehonkuvaan.

- Eikä puhe ole pelkästään plussa-näkökulmasta, vaan on otettu myös sitä, että miltä tuntuu kun kärsit siitä, ettei ole tarpeeksi kurveja ja koet, ettet ole sen takia tarpeeksi naisellinen. Jokainen nainen on elämässään kokenut jonkinlaista painetta ulkonäöstään. Olisi hienoa, jos kirja antaisi vertaistukea, Aino-Kuutamo avaa.

Naisten mielestä on tärkeää olla sinut itsensä kanssa. Kantava ajatus kirjassa on hyvä mieli ja tasapaino omassa elämässä. He esimerkiksi haluavat kyseenalaistaa sen, tarvitseeko vaa'alla käydä mittaamassa painoaan joka aamu.

- Minulla saattaa mennä päivän hommat plörinäksi, jos käyn vaa'alla ja lukema onkin shokki. Minulla on ollut paljon kuuriajattelua ja olen laskenut kaloreita ja pisteitä ja käytännössä ollut laihdutuskuurilla koko aikuisikäni, Aino-Kuutamo jatkaa.

Lue myös: Plusmalli Iskra Lawrence paljasti upean vartalonsa uimapukukuvissa - katso

Kilpailut

Uusimmat