Kuva: Fotolia

Älä vaurioita silmiäsi! 5 jättivirhettä, joihin piilolinssien käyttäjät sortuvat

14.11.2017 19:30 - Senja Rapila

Tärkeää on muun muassa muistaa ottaa linssit yöksi pois, sekä putsata ne hyvin aina käytön jälkeen siihen sopivalla aineella.

Voit lukea Pop Sugar -sivuston julkaisemat asiat alapuolelta.

1. Nukkuminen piilolinssien kanssa

Monet tekevät  tämän virheen, varsinkin humalassa tai silloin, kun he ovat "liian väsyneitä poistaakseen linssit". Tämä on kuitenkin huomattava virhe, mitä ei tulisi tehdä koskaan piilolinssien kanssa. Piilolinssien kanssa nukkuminen voi aiheuttaa kuivuutta, epämukavuutta, silmien turvotusta, punoitusta ja sumentuneen näön. 

Lisäksi: jos sinulla on edes pienen pieni naarmu silmässäsi, ja pidät piilolinssiä yön yli silmässäsi, voi se vangita alleen bakteereita, jotka pääsevät muhimaan yön ajaksi haavaan.

2. Suihku piilolinssien kanssa

Piilolinssejä ei tulisi kastella, sillä vesi voi aiheuttaa linssin muodon muuttumisen, turpoamisen tai sen jäämisen jumiin silmään. Tämä voi puolestaan vahingoittaa silmän pintaa, joka voi aiheuttaa tulehduksia. Myös uiminen piilolinssien kanssa ei ole hyvä idea.

3. Piilolinssien huono putsaus

Ainoa neste jonka tulisi koskea piilolinsseihin, on siihen tarkoitettu aine. 

4. Viimeisen käyttöpäivämäärän sivuutus

Jos ajattelet säästäväsi rahaa käyttämällä piilolinssejäsi vielä viimeisen päivämäärän yli, älä ajattele niin. Teet näin pelkästään huonoa silmillesi: se voi aiheuttaa tulehduksia ja jopa näön heikkenemistä.

5. Säilytysrasian likaisuus

Piilolinssien säilytykseen tarkoitettu rasia on pöpöjen lempipesä. Jos et huolehdi sen säännöllisestä ja tarkasta putsauksesta päivittäin, voit kasvattaa siellä mikroskooppisia pöpöjä, jotka odottavat vain pääsyä silmiisi. Tämä voi aiheuttaa ikäviä tulehduksia. 

Uusi säilytysrasia vähintään kerran kolmessa kuukaudessa.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Pidätkö piilolinssejä suosituksia kauemmin? - uhkana vakavat tulehdukset

Lue myös: Naisen silmästä tehtiin hurja löytö - melkein 30 piilolinssiä oli jäänyt silmään

Kilpailut

Uusimmat