Kuva: Fotolia

Imettäminen muuttaa naisen rintoja - viisi asiaa, joita et välttämättä tiennyt

12.12.2017 14:15 - Katariina Auvinen

Voit äkkiä tuntea valtavaa vihaa imettämistä kohtaan.

Naisen keho muuttuu synnytyksen myötä, mutta monelle imettäjälle saattaa tulla yllätyksenä, kuinka paljon myös rinnat muuttuvat. Women´s Health -julkaisu selvitti, miten naisen rinnat muuttuvat imetyksen aikana. 

Nännisi kovettuvat
Nännit ovat herkät ja sisältävät paljon hermopäätteitä. Moni on tuskaillut, että imetys aluksi sattuu, mutta keho on onneksi ihmeellinen. Nännit kovettuvat noin parin viikon aikana imetyksen aloittamisesta, jotta vauvan syöttäminen olisi miellyttävämpää ja helpompaa äidille. 

Rintasi voivat kihelmöidä 
Älä ihmettele, jos sinusta tuntuu, että joku pistelisi rintoja. Kihelmöinti johtuu siitä, että maito nousee rintoihin. Useat naiset tuntevat sen pistävänä ja kihelmöivänä tunteena.

Voit laihtua, tai sitten et
Yleinen käsitys on, että imetys laihduttaa. On totta, että imettäminen kuluttaa paljon energiaa, mutta voi olla mahdollista, että laihtuminen ei ole mitenkään huomattavaa. Kumpikin on täysin normaalia. 

Rintamaitosi muuttuu
Rintamaitosi muuttuu koko ajan palvellakseen lastasi paremmin. Asiantuntijoiden mukaan ero ensimmäisen maitotilkan ja kuukauden vanhan taaperon imettämisen välillä on huima. 

Mielialasi voivat muuttua hyvin äkkiä
Joskus sinusta saattaa tuntua imettäminen täysin vastenmieliseltä tai siltä, ettet halua tehdä sitä ollenkaan. Tutkimukset ovat selvittäneet, että imettäminen laukaisee voimakkaita tunteita, jotka saattavat olla myös negatiivisia. Hyvin moni äiti kokee huonoa omaatuntoa tällaisista asioista, mutta on tärkeää ymmärtää tunteiden olevan täysin normaaleja. 

Lue myös: Naista haukuttiin julkisella paikalla imettämisestä - äiti keksi nerokkaan vastaiskun

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat