Kuva: Shutterstock

Ovatko seksihalut kateissa? 5 yllättävää ruoka-ainetta, jotka kasvattavat libidoasi

05.02.2018 22:45 - Emmi Moilanen

Apu halujen uudelleen herättämiseksi voi löytyä yllättävän läheltä. Esimerkiksi valkosipulin uskotaan lisäävän seksuaalista halukkuutta.

Usein kuulee sanottavan, että tumma suklaa ja punaviini ovat loistava yhdistelmä nautittavaksi treffeillä, sillä nämä saavat halut hyrräämään ja vipinää petipuuhiin. Sanonta perustuu siihen, että tumma suklaa lisää dopamiinin, eli mielihyvähormonin, tuotantoa kehossa ja punaviini vilkastuttaa verenkiertoa.

Daily Star kokosi yhteen yllättävät ruoka-aineet, jotka voivat olla avuksi kadonneiden seksihalujen uudelleen herättämiseksi.

1. Kalaruuat

Rasvaisten kalojen sisältämät proteiinit ja omega-3 rasvahapot lisäävät aivoissa mielihyvähormoni dopamiinin tuotantoa. Lisääntynyt dopamiinin eritys voi edesauttaa kadoksissa olleiden seksihalujen löytymistä.

2. Parsa

Daily Starin artikkelissa todetaan, että ennen vanhaan parsa tunnettiin varsinaisena lemmenrohtona. Uskomus johtuu siitä, että parsa on mitä mainioin foolihapon lähde. Foolihappo puolestaan on äärimmäisen tärkeä ravintoaine normaalien psykologisten toimintojen ylläpitämiseksi.

Parsa sisältää myös runsaasti kuitua, joka edistää ruuansulatuksen toimintaa sekä ehkäisee turvotusta.

3. Avokado

Avokadot ovat erinomainen lisä tasapainoiseen ja terveelliseen ruokavalioon. Avokadot nimittäin sisältävät runsaasti B6-vitamiinia, jolla on tärkeä merkitys kehon tasapainoisen hormonitoiminnan takaamiseksi.

Lisäksi avokadot sisältävät runsaasti hyviä rasvoja, jotka auttavat pitämään kehon kolesterolitasot kurissa. Terve verenkiertoelimistö saa ravintoaineet ja hapen virtaamaan – myös intiimialueilla.

4. Kurpitsan siemenet

Kurpitsan siemenet sisältävät sinkkiä, jota keho tarvitsee testosteronin tuotantoon. Testosteroni on kehon tuottama sukupuolihormoni, jota erittyy niin miehillä kuin naisillakin.

5. Valkosipuli

Usein sanotaan, että treffeillä tulisi välttää valkosipulilla maustettuja ruokia, sillä ne saavat hengityksen haisemaan.

Daily Starin artikkelissa todetaan kuitenkin, että valkosipuli sisältää runsaasti allisiinia. Allisiini vilkastuttaa verenkiertoa erityisesti intiimialueella ja näin ollen voi herätellä kadoksissa olleita seksihaluja.

Lue myös: Ruoka-aineet, jotka auttavat ehkäisemään syöpää - löytyykö jo sinun jääkaapistasi?

Lue myös: Käytätkö ehkäisypillereitä? Muutamat ruoka-aineet heikentävät niiden tehoa

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat