Kuva: Shutterstock

Miksi kuukautiset ovat myöhässä? 5 yleistä syytä

26.02.2018 13:15 - Senja Rapila

Aina raskaus ei ole syy siihen, että kuukautiset ovat myöhässä tai loppuvat kokonaan.

Jos kuukautisesi ovat välillä tai säännöllisesti myöhässä, voi siihen olla monia syitä. Tietenkin ensimmäisenä kannattaa tehdä raskaustesti, jos harrastaa suojaamatonta seksiä. Jos raskaustesti näyttää negatiivista, voi myös viisi muuta syytä aiheuttaa kuukautisten myöhästelyä.

Voit lukea asiat alapuolelta.

1. Kiertosi on epäsäännöllinen joka kuukausi

Tämä voi tarkoittaa sitä, että edelliskuussa kiertosi on ollut 24 päivän pituinen ja tässä kuussa se on 32 päivän pituinen. Kun kuukautiset ei ala odotetusti, voi kyse olla siitä, ettei kroppasi ole päässyt kiertoa vielä loppuun asti.

2. Stressi on aiheuttanut ovulaation myöhästymisen

Jos olet ollut stressaantunut mahdollisen ovulaation aikana, kun munasolu irtoaa, kroppa tunnistaa sen ja odottaa, että olotilasi tasoittuu emotionaalisesti. Tämä voi tarkoittaa sitä, että voit ovuloida jopa viikkoa tai kahta myöhemmin. Kuukautiset voivat joissain tapauksissa jäädä kokonaan.

3. Olet kipeä tai loukkaantunut

Jos kroppasi ei ole kunnossa, et ole fyysisesti valmis kantamaan sisälläsi lasta. Kroppasi ovuloi, kun se tuntee, että olet fyysisesti terve. Tämä voi viivästyttää kuukautisia tai lopettaa ne kokonaan.

4. Et syö tarpeeksi tai liikut liikaa

Tämä voi vaikuttaa terveyteesi kokonaisvaltaisesti. Jos kroppasi tekee liikaa töitä pitääkseen sinut kunnossa, ei raskaudelle ole siinä yhtälössä sijaa. Kuukautisesi voivat olla myöhässä, epäsäännölliset tai kadota jopa kokonaan, kunnes kroppasi tuntee, että terveytesi on kunnossa.

5. Kokeilet uutta lääkitystä

Jotkut lääkkeet voivat muuttaa kuukautiskiertoa, joten puhu lääkärillesi siitä, jos kuukautisesi ovat jättäytyneet pois.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Haluatko lyhentää kuukautisten kestoa? Se onnistuu nautinnollisella tavalla

Lue myös: Miksi kuukautiset pitkittyvät yhtäkkiä? 8 syytä epänormaalin vuodon taustalla

Lue myös: Hengästyt helposti, himoitset pihviä - oudot oireet, jotka voivat kieliä tulevista kuukautisista

Kilpailut

Uusimmat