Kuva: Shutterstock

Ota treenistäsi kaikki irti - 5 asiaa, jotka tulisi tehdä ennen urheilusuoritusta

13.04.2018 10:15 - Emmi Moilanen

Lempimusiikin kuunteleminen voi ehkäistä väsymystä treenin aikana ja saa sinut antamaan kaikkesi urheilusuorituksen aikana.

Liikunta toimii parhaimmillaan loistavana stressin lievittäjänä ja kohottaa myös arjen rutiineissa väsynyttä mielialaa. Joskus kuitenkin tuntuu siltä, että treeni kulkee tavallista nihkeämmin. Erityisesi näihin tilanteisiin on olemassa muutama seikka, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Lue alta Elite Dailyn listaus seikoista, jotka tekevät treenistäsi yhä tehokkaamman.

1. Tankkaa itsesi oikein

Nauti ennen urheilusuoristusta ateria, joka sisältää niin hiilihydraatteja, tarpeellisia rasvoja kuin proteiiniakin. Tällä keinolla tankkaat kehosi täyteen energiaa ja tärkeät ravintoaineet valmistavat kehoasi parhaaseen mahdolliseen suoritukseen.

Nyrkkisääntönä pidetään sitä, että ruokailu tulisi ajoittaa niin, että ruoka ehtii sulaa vatsassasi vähintään tunnin ennen rankkaa urheilusuoritusta.

2. Huolehdi nesteytyksestä

Riittävä veden juominen on tärkeä osa tasapainoista ruokavaliota. Jos aiot hikoilla päivän aikana treenin muodossa, riittävästä nesteytyksestä huolehtiminen on entistä tärkeämpää. Riittävän nesteytetty keho jaksaa treenin aiheuttamaa kuormitusta huomattavasti paremmin ja saat urheilusuorituksesta enemmän irti.

3. Valitse treeniasu, jossa olosi tuntuu itsevarmalta

Vuonna 2012 Journal of Experimental Social Psychologyssa julkaistu tutkimus osoitti, että vaatteet voivat todella vaikuttaa asenteeseen ja käytökseemme. Pue siis lempitreenihoususi ja uusi t-paita seuraavan kerran salille lähtiessäsi ja ota kaikki hyöty irti itsevarmuuden tuomasta olosta myös treenatessasi.

4. Luo soittolista täynnä voimaannuttavaa musiikkia

Tutkimukset ovat osoittaneet, että lempimusiikkisi kuunteleminen voi ehkäistä uupumusta ja auttaa sinua haastamaan itseäsi yhä enemmän ja kovemmin treenin aikana.

5. Venyttele

Venyttely ennen treeniä saa veren virtaamaan tehokkaammin koko kehossasi ja valmistelee kroppaa pian koittavaan urheilusuoritukseen. Riittävä kehonhuolto ehkäisee myös loukkaantumisia.

Lue myös: 4 teholiikettä pakaroille - nopea treeni onnistuu vaivatta kotona

Lue myös: Ota kävelylenkistäsi kaikki irti - kolmella niksillä saat aikaan kunnon treenin

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat