Kuva: shutterstock

Älä anna nälän pilata yöuniasi - katso millainen iltapala pitää sinut kylläisenä aamuun asti

17.04.2018 13:45 - Roosa Sallila

Nälkäisenä herääminen voi pilata yöunesi. Siksi kannattaa miettiä, mitä suuhunsa laittaa ennen nukkumaan menoa.

Nälkään herääminen keskellä yötä on yksi maailman ärsyttävimmistä asioista. Välttääksemme öisen nälän, kannattaa miettiä, mitä on hyvä syödä ennen nukkumaan menoa.

Mieti millaisella aterialla pysyt kylläisenä aamuun asti. Älä kuitenkaan syö liian raskaasti, jotta et menetä uniasi liian tuhdin iltapalan vuoksi. 

Vältä sokeripitoisia, tulisia ja liian rasvaisia aterioita ennen nukkumaan menoa. Sen sijaan suosi hiilihydraatteja ja proteiineja, sillä ne imeytyvät tarpeeksi hitaasti ja pitävät kylläisenä.

Elitedaily-sivusto on kerännyt muutamia reseptivinkkejä yösyöjille. Pääset lukemaan ne alta.

Banaani ja maapähkinävoi

Pari nokaretta maapähkinävoita ja banaani ovat yksi parhaimmista yöpaloista. Banaani sisältää runsaasti magnesiumia ja kaliumia, jotka auttavat lihaksia rentoutumaan. Lisäksi tästä paketista saat proteiinia.

(kuva: shutterstock)

Popcornit oliiviöljyllä ja suolalla

Pari kourallista popcorneja (maustettuna oliiviöljyllä ja suolalla) on hyvä suolainen mutta kevyt välipala yökukkujalle. Popcornit tosin eivät ole kovinkaan täyttäviä, joten kovaan nälkään ne tuskin auttavat.

Juusto ja voileipäkeksit

Usko tai älä, mutta juustot ja voileipäkeksit ovat hyvä ateria ennen unia. Täysjyväkeksit ovat hyvä yhdistelmä hiilihydraatteja ja proteiinia.

Kalkkunaleipä

Pari siivua valkoista lihaa, kanaa tai kalkkunaa täysjyväleivän kanssa täyttää vatsasi loppu yön ajaksi.

Munakokkeli

Munakokkelin valmistus vie muutaman minuutin, mutta vatsasi kiittää jälkikäteen. Kananmunat sisältävät runsaasti proteiinia ja hiilihydraatteja. Kokeile lisätä munakokkeliin tilkka maitoa, niin saat kokkelistasi pehmeämpää.

Jugurttia ja granolaa

Jogurtista ja granolasta saat oivan iltapalan. Kokeile lisätä banaanilastuja vielä päälle, niin teet ateriasta entistä täyttävämmän. Tämä ateria täyttää vatsasi, ilman että menetät ähkyn takia yöuniasi.

Varmista kuitenkin, että valitsemaasi jugurttiin ei ole lisätty järkyttäviä määriä sokeria. Hyvä vaihtoehto on esimerkiksi vähärasvainen kreikkalainen jugurtti.

Lähde: elitedaily

Lue myös: Kehon muuttuneet hajut voivat paljastaa useita eri terveysongelmia - Yleisimmät vaivat listattiin

Lue myös: Yritätkö syödä terveellisesti? Yleisimmät virheet, joihin saatat sortua huomaamattasi

Kilpailut

Uusimmat