Kuva: Shutterstock

Tiesitkö? Myös helle voi lisätä turvotusta - helppo niksi parantaa olon nopeasti

26.07.2018 18:15 - Elisa Jalasjoki

Ravitsemusterapeutin mukaan oleellisinta helteillä olisi muistaa lisätä veden juomista.

Jo viikkoja kestäneet helteet ovat aiheuttaneet myös päänvaivaa suomalaisten keskuudessa. Tuulettimet ovat loppuneet kaupoista alta aikayksikön, ja vaatteet tuntuvat liimaantuvan iholle hetkessä. 

Helteet vaikuttavat kuitenkin myös merkittävissä määrin kehon aineenvaihduntaan. Daily Star -lehti nimittäin uutisoi äskettäin, kuinka helleaalto saattaa lisätä jopa turvotuksen tunnetta. 

Ruumiinlämmön noustessa keho alkaa nopeasti hikoilla alentaakseen lämpötilan normaaliksi. Huomionarvoista kuitenkin on se, että mikäli vedenjuonti unohtuu tyystin, saattaa keskivartalo turvota nopeastikin. 

Ravitsemusterapeutti Josh Axe liputtaakin runsaan vedenjuonnin puolesta. 

- Mitä ennemmän vettä juot, sitä paremmin pysyt nesteytettynä - ja näin ollen joudut kärsimään pienemmällä todennäköisyydellä turvotuksesta, hän selittää.

Mies korostaa, että kehon nestetasapaino on kuitenkin aina hyvin yksilöllistä, riippuen yleisesti yksilön terveydentilasta, mahdollisista dieteistä ja muista fyysisistä tekijöistä.

- Jokapäiväinen ohjeeni on, että helteellä miesten tulisi juoda noin 13 kuppia, eli noin 3 litraa - ja naisten puolestaan yhdeksän kuppia, eli noin kaksi litraa vettä, hän tuumii. 

Axe kuitekin muistuttaa, että mikäli helteillä innostuu urheilemaan, on tärkeää juoda vielä yllä mainittuja suosituksiakin enemmän. 

Lue myös: Turvottaako taas? 6 ruoka-ainetta, jotka laskevat pöhötystä tehokkaasti

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat