Kuva: Shutterstock

Kärsitkö suurista ihohuokosista? Voit pienentää niitä muutamalla ysinkertaisella kikalla

24.01.2019 12:15 - Katariina Auvinen

Muun muassa ikääntyminen laajentaa usein ihohuokosia.

Onko sinulla laajentuneet ihohuokoset? Jos vastaus on kyllä, todennäköisesti jommalla kummalla vanhemmillasikin on, koska ihohuokosten koko on osin perinnöllistä. Sen lisäksi monesti vanhemmiten ihohuokoset saattavat suurentua. Siihen vaikuttavat niin ihonhoitorutiinit, ikääntyminen, ihon oma talituotanto ja aurinko. 

Huolellisella ihonhoidolla, voit pienentää huokosia niitä luonnollisesti, kertoo Women´s Health -julkaisu. 

Älä kaihda kuorintaa 

Ihon kuoriminen auttaa poistamaan kuollutta ihosolukkoa ja ihohuokosia pysymään hyvänä. Kuolleet ihosolut voivat kertyä ihohuokosiin ja tukkia sekä leventää niitä entisestään. Julkaisun mukaan paras tapa ehkäistä tämä, on kuoria ihoa kahdesta kolmeen kertaa viikossa.

Naamioidu 

Kasvonaamiot ja erityisesti savipohjaiset, puhdistavat ihoa epäpuhtauksista. Käytä siis viikottain 15 minuuttia siihen, että hoidat ihoasi naamion avulla. 

Käytä retinolia sisältävää voidetta 

Retinoli on A-vitamiinin yleinen johdannainen ja tekee ihmeitä iholle. Retinolia sisältävä voide auttaa ihon uudistumisessa sekä kiihdyttää kollageenin tuotantoa kehossa. Kollageeni ihon kimmoisana ja sileänä. 

Näiden kolmen niksin lisäksi sinun tulisi huolehtia myös kunnollisesta aurinkosuojasta. Käytä siis aurinkosuojaa kasvoillasi, jotteivät UV-säteet pääse vahingoittamaan ja ikäännyttämään ihoasi. 

Lue myös: Yllättävä luontainen keino ihonhoitoon - löytyy poisheitettävästä elintarvikkeesta

Lähde: Women´s Health 

Kilpailut

Uusimmat