Kuva: Shutterstock

Tilanteet, joissa ihokarvojen poisto pitäisi jättää väliin - katso ihotautilääkäreiden varoitukset

01.02.2019 17:15 - Emmi Moilanen

Jos iho on niin sanotusti kananlihalla, ihokarvojen poistamiseen ei pitäisi ryhtyä.

Ärtynyttä tai tulehtunutta ihoa ei tulisi rasittaa sheivaamalla. Ihokarvojen poisto tulisi jättää myös väliin niiltä alueilta, joilta löytyy sisäänpäin kasvaneita karvoja. Ihokarvoja poistaessa myös höylän tulisi olla riittävän terävä ja se tulisi muistaa vaihtaa säännöllisin väliajoin.

Bustle-sivusto selvitti asiantuntijoiden avulla myös muut arkipäiväiset tilanteet, joissa ihokarvojen poistaminen tulisi jättää väliin.

Juuri ennen rannalle lähtemistä

Suolainen merivesi voi aiheuttaa kutinaa ja ärsytystä juuri ajellussa ihossa.

- Jos suunnittelet suolaisessa vedessä uimista, ihokarvojen poistaminen on parempi tehdä hyvissä ajoin etukäteen, jotta sheivauksen aiheuttamat pienet ihovauriot ehtivät parantua, kertoo ihotautilääkäri Tsippora Shainhouse.

Ennen seksin harrastamista

- Juuri ennen seksin harrastamista ajeltu iho todennäköisesti ärtyy ja on alttiimpi esimerkiksi kehon eritteiden, liukuvoiteen tai kumin aiheuttamalle ihotulehdukselle. Karvojen ajelu nimittäin poistaa myös ihon päällimmäisen kerroksen solukkoa, joka suojaa hipiää ärsytykseltä, Shainhouse muisuttaa.

Ennen uimahallireissua tai poreammeessa kylpemistä

Altaiden vesi sisältää klooria, joka voi ärsyttää juuri ajeltua ihoa.

- Altaassa on todennäköisesti myös erilaisia bakteereja, jotka sheivattu iho on alttiimpi nappaamaan itseensä, ihotautilääkäri Hadley King huomauttaa.

Vältä sheivausta myös silloin, kun sinua palelee

- Kun olet kylmissäsi, iho nousee kananlihalle, joka tarkoittaa myös sitä, että sheiveri voi vahingoittaa ihoa tavallista enemmän. Paras lämpötila ihokarvojen poistamiseen on huoneenlämmössä, esimerkiksi suihkun tai kylvyn aikana, ihotautilääkäri Purvisha Patel selittää.

Ennen ihon kuorintaa

Ihon kuorinta yhdistettynä ihokarvojen ajeluun voi olla turhan rankka yhdistelmä hipiällesi.

- Valitse kuorinnan sijaan ennemmin sheivaaminen, koska sheivaus itseasiassa myös kuorii ihoa. Se ei poista vain karvoja, vaan myös kuollutta ihosolukkoa, lääkintäapulainen Anya Stassiy vinkkaa.

Lue myös: Suurin osa syyllistyy sheivauksessa yleiseen mokaan - aiheuttaa jopa iho-ongelmia

Lue myös: Kärsitkö jatkuvasti finneistä rinnan ja selän alueella? Syy voi olla pyykinpesutavoissasi

Lue myös: Uupumus, kuiva iho ja hiustenlähtö – Merkit, jotka kielivät hidastuneesta aineenvaihdunnasta

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat