Kuva: Shutterstock

Vältä näitä: Personal trainer paljastaa yleisimmät mokat salitreenin aloituksessa

17.02.2019 09:15 - Karoliina Kotala

Salitreenin aloituksessa voi sortua useaankin yleiseen virheeseen.

Kuntosaliharjoittelu on kaikin puolin erinomainen kuntoilumuoto; sen avulla on mahdollista muokata vartaloaan ja parantaa kuntoaan. Saliharjoittelua aloittaessa moni kuitenkin sortuu yleisiin tapoihin, joista personal trainerit varoittelevat.

Epärealistiset tavoitteet

Saliharjoittelun alussa on luonnollista asettaa myös tavoitteita, mutta toisinaan tavoitteet voivat olla kaikkea muuta kuin realistiset. Motivaatio pysyy parhaiten yllä, kun tavoitteet on mahdollista saavuttaa, aseta siis mieluummin pieniä etappeja, joiden saavuttaminen ei ole liian kaukana. Varo kuitenkin odottamasta tuloksia heti, vaan ole kärsivällinen ja anna muutokselle aikaa.

Väärä ravinto

Saliharjoittelun rinnalla ruokavalio on myös tärkeässä asemassa. On turha aloittaa samanaikaisesti minkäänlaista dieettiä tai rajoittaa ruokavaliota. Sen sijaan liikunnan ohella olisi hyvä huolehtia riittävän monipuolisesta ravinnosta ja suunnitella ateriat valmiiksi; toisin sanoen treenin jälkene kotoa olisi hyvä löytyä jo valmiiksi ravitseva, terveellinen ateria, ettei lankeaisi pikaruokiin.

Liian vähäinen lepo ja uni

Riittävä lepo on yhtä tärkeää tulosten saamisessa kuin harjoittelu. Älä siis liioittele treenimäärän kanssa, vaan muista maltti ja pyhitä tarpeeksi aikaa levolle. Muista myös hyvien yöunien tärkeys; 7-8 tunnin katkeamattomat yöunet ovat avainasemassa, kun keho kokee kovaa stressiä eli lihastreeniä. Lepopäivien ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa pelkkää makoilua, vaan kroppa hyötyy esimerkiksi rauhallisesta kävelystä.

Lähde: The Daily Mail

Lue myös: Kuinka tehokkaasti kävelylenkki polttaa vatsarasvaa? Katso personal trainerin neuvot

Kilpailut

Uusimmat