Kuva: Shutterstock

Treenimuodot, jotka voimistavat myös seksuaalista nautintoa - valitse suosikkisi 5 vaihtoehdosta

13.03.2019 16:15 - Emmi Moilanen

Usean treenin hyödyt näkyvät ja tuntuvat myös makuuhuoneen puolella.

Fyysinen aktiivisuus ja lihasten voimistaminen lisäävät usein nautintoa myös petipuuhien parissa – kuntosi kasvaa ja jaksat paremmin. Elite Daily -sivusto listasi asiantuntijoiden avulla ne treenimuodot, joiden harrastamisesta hyödyt eniten makuuhuoneen puolella.

1. Keskivartalotreeni lisää nautintoa eri asennoissa

Keskity erityisesti keskivartalon treenaamiseen silloin, kun sinusta tuntuu, että saat nautintoa petipuuhien aikana vain yhdessä ja samassa asennossa. Valmentaja Vince Sant vinkkaa, että keskivartalon lihasten vahvistaminen tekee eri asentojen vaihtamisesta helpompaa ja nautinnollisempaa.

Mies vinkkaa suosimaan erityisesti perinteisiä vatsarutistuksia, jalkojennostoja ja istumaan nousuja kiertävän liikkeen kera.

2. HIIT-treeni

HIIT-treeni, eli korkean intensiteetin intervalliharjoittelu kohottaa kunnon lisäksi myös nautintoa makuuhuoneen puolella. Elite Dailyn mukaan vuonna 2012 Journal of Endocrinological Investigationissa julkaistu tutkimus osoitti, että HIIT-treeni saa testosteronin määrän kohoamaan elimistössä. Tämä puolestaan voi johtaa lisääntyneeseen seksuaaliseen halukkuuteen.

HIIT-treeniin sopivat erinomaisesti esimerkiksi erilaiset kyykyt, porrastreeni ja askelkyykkysarjat.

3. Aerobinen treeni hellii lantion alueen lihaksia

Parisuhdeasiantuntija ja seksuaalikouluttaja Mackenzie Rielanyn mukaan sykettä kohottavan hikitreenin vaikutuksia ei tule aliarvioida seksielämän kannalta. Hänen mukaansa mikä tahansa treeni, joka aktivoi myös lantion alueen lihaksia, tekee hyvää myös seksuaaliselle nautinnolle.

- Mitä vahvemmat lihakset ovat, sitä todennäköisemmin kiihotut ja saat voimakkaampia orgasmeja, hän toteaa.

Esimerkiksi reippaat kävelylenkit ja juokseminen aktivoivat lantion alueen lihaksia.

4. Jooga edesauttaa rentoutumista

Jos stressi ja laukkaavat ajatukset tuntuvat olevan jatkuva tunnelman latistaja omalla kohdallasi, ota jooga säännölliseksi osaksi liikuntasuunnitelmaasi. Seksistä ja terveydestä kirjoittava August McLaughin mukaan jooga toimii erinomaisena harjoitteena stressin lievittämiselle ja seksihalujen kohottamiselle.

- Rakastan joogaa seksihalujen kohoamisen kannalta, sillä joogassa rentoutuu. Rentous on lähde kiihottumiselle ja lisää myös tietoista läsnäoloa.

5. Ulkoilu lisää onnellisuutta ja auttaa tunnelmaan virittäytymisessä

Yhdysvalloissa Alabaman yliopiston tutkijoille selvisi, että jo 20 ulkoilmassa vietettyä minuuttia lisäävät onnellisuutta. McLaughlin muistuttaa, että seksi on todennäköisesti parasta silloin, kun tunnet olosi muutenkin onnelliseksi.

- Rakastan ulkoilua ennen petipuuhiin ryhtymistä. Ulkoilu on kahdenkeskistä tekemistä, joka yhdistää kumppanuksia ja kotiin saavuttua voi suunnata yhdessä suihkuun, nainen vinkkaa.

Lue myös: Kolmen liikkeen treeni muokkaa koko vartaloasi - vie aikaa vain 20 minuuttia

Lue myös: Pariskuntien yleisimmät seksiongelmat listattiin - kuulostaako tutulta?

Lue myös: 6 tilannetta, joilloin seksin harrastamisesta tulisi pidättäytyä

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat