Kuva: Shutterstock

Haluatko tehdä salitreenistä tehokkaampaa? 3 tärkeää vinkkiä

30.03.2019 17:15 - Karoliina Kotala

Pienillä muistisäännöillä salitreenistä voi saada paljon enemmän irti.

Kuntosaliharjoittelu on monen suosiossa eikä suotta; salitreeni on tehokas tapa muokata kehoa ja se onnistuu säällä kuin säällä, lähes missä paikassa vaan. Oma saliohjelma kannattaa teettää ammattilaisella sen mukaan, millaisia tuloksia treeniltä toivoo. Nykyään kuntosalit tarjoavat personal trainer -palveluja ja opastavat huolellisesti laitteiden käyttöön.

Salitreenistä on myös mahdollista saada entistäkin enemmän irti oikeilla vinkeillä, alla neljä ohjetta:

Päivitä säännöllisesti

Jos treeniohjelma ja liikkeet alkavat tuntua helpoilta, on ehdottomasti aika muokata ohjelmaa. Voit lisätä painoja ja toistoja, muokata tempoa. Keho tottuu nopeasti samoihin toistoihin, jolloin kehityskin hidastuu.

Lepää

Moni erehtyy luulemaan, että mitä enemmän treenaa, sitä enemmän kehittyy. Levolla on kuitenkin äärimmäisen suuri merkitys tulosten saamisessa. Lepoa vaaditaan, jotta kehitystä tapahtuu, muista siis pyhittää lepopäiväsi.

Älä aina tee raskainta

Raskaimmilla painoilla tekeminen jatkuvasti ei ole loppujen lopuksi tehokasta. Raskaat painot toisinaan ovat hyvä idea, mutta kehoa kannattaa kuormittaa muullakin tavalla, silloin kehitystä tapahtuu. Jos haluat saada liikkeestä enemmän irti, tarkista, että asentosi on kunnossa, muuta liikkeen tempoa hitaammaksi, tee liike huolellisemmin tai lyhennä kierrosten välistä taukoa, näin saat tutusta liikkeestä uutta tehoa.

Lähde: Women’s Health Magazine

https://www.voice.fi/terveys-ja-hyvinvointi/a-175724

Kilpailut

Uusimmat