Kuva: Shutterstock

Stressaako ja ahdistaa? Voit helpottaa oloa tietyilla ruoka-aineilla - katso

06.05.2019 22:45 - Katariina Auvinen

Esimerkiksi kiivin on todettu sisältävän vitamiineja, jotka auttavat mielialaa kohoamaan.

Stressi ja ahdistuneisuus voi tuntua musertavalta esimerkiksi työstressin ja kiireen keskellä. Liikunta ja riittävä uni auttavat stressiin ja ahdistuneisuuteen, mutta kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, mitä kasaat lautasellesi.

Good Housekeeping -julkaisu listasi ne ruoka-aineet, joiden on todettu auttavan ahdistuneisuuteen ja stressin käsittelyyn. 

Fermentoitu ruoka 

Femrentoitu eli hapatettu ruoka on vatsaystävällinen vaihtoehto. Esimerkiksi hapankaali tai kimchi sisältävät terveellisiä bakteereita, jotka auttavat ylläpitämään suoliston tasapainoa. Suoliston hyvinvoinnilla on todettu yhteys myös mieleen. 

(kuva: Shutterstock )

Kiivi 

Joissain tutkimuksissa on todettu, että C- ja E-vitamiinien kombinaatio yhdistettynä foolihappoon, auttavat mielialan kohottamisessa. Lisäksi tämän yhdistelmän on todettu auttavan serotoniinin tuotannossa, joka on mielihyvähormoni. 

(kuva: Shutterstock)

Avokado 

Serotoniinin tuotannossa auttaa myös avokadon syöminen. Avokado sisältää B6-vitamiineja magnesiumia sen lisäksi tämä vitamiinipakkaus sisältää hyviä rasvoja sekä kuitua. Joka auttaa pitämään suolistosi kunnossa. 

(kuva: Shutterstock )

Maustamaton kreikkalainen jogurtti 

Maustamaton kreikkalainen jogurtti sisältää julkaisun mukaan mineraaleja, jotka auttavat tasapainottamaan mielialaa, mutta jogurtti sisältää myös probiootteja. Probiootit tasapainottavat ruoansulatusjärjestelmää ja vaikuttavat sitä kautta koko kehon hyvinvointiin. 

(kuva: Shutterstock )

Kurpitsansiemenet 

Kurpitsansiemenet ovat oikeita ravintopommeja. Vitamiinien puutos voi aiheuttaa myös alakuloista oloa, joten ripottele siemeniä esimerkiksi salaatteihin tai paahdettuna smoothieihin. Kurpitsansiemenet sisältävät muun muassa magnesiumia ja kaliumia. 

(kuva: Shutterstock )

Lue myös: Sorrutko usein naposteluun? 5 ruoka-ainetta, jotka pitävät herkkuhimot loitolla

Lue myös: Ruoka-aineet, joita et ole välttämättä keksinyt pakastaa - lue lista

Lähde: Good Housekeeping 

Kilpailut

Uusimmat